6.6 C
Chișinău

În timp ce poliția execută comenzile politice ale guvernării, contrabanda cu țigări moldovenești continuă să înflorească | VIDEO

Deși obiectivul principal al actualei puteri a fost combaterea corupției și demontarea tuturor schemelor ilegale, contrabanda cu țigări continuă să înflorească în Moldova. Asta o demonstrează și operațiunea recentă a poliției din România care a destructurat o rețea din Moldova și Ucraina care tranzitau ilegal țigări în țara vecină. 

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției din România, procurorii, dar și polițiștii au desfășurat o amplă acţiune la nivel naţional, în cadrul căreia au adunat probe pentru investigarea activității unui grup infracțional organizat care, de cel puţin doi ani aduce în România şi vinde ilegal ţigări.

Astfel, oamenii legii au stabilit că, grupul organizat ducea țigări în România cu autovehicule, în care traficanţii au creat compartimente ascunse, iar spaţiile unde era depozitată marfa de contrabandă erau monitorizate permanent, pentru a se asigura că nu sunt prinşi în flagrant.

În urma descinderilor, au fost depistate și confiscate autovehicule pline cu țigări, iar mai multe persoane au fost reținute pentru audieri. Totodată, s-a mai stabilit că mai multe grupări din Botoșani introduc ilegal țigări din Moldova și Ucraina, încă din anul 2022.

Precizăm că, la începutul lunii septembrie, trei bărbați din Ungheni au fost reținuți în România, într-un dosar de contrabandă cu 30 de mii de pachete de țigări. Totodată, în luna august, peste un milion de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră români, într-un TIR din Moldova.

La patru ani de guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate, corupția rămâne larg răspândită în Moldova. Lucru demonstrat în raportul anual al Departamentului de Stat al Statelor Unite privind drepturile omului în Moldova, realizat în luna aprilie.

Asta în condițiile în care, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a spus că, anume contracararea corupției va fi prioritatea numărul unu. Totodată, în luna iulie, compania IMAS, a realizat un sondaj, unde a întrebat moldovenii despre partidul PAS și corupție, iar 75% dintre respondenți au răspuns că partidul de la guvernare este corupt.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE