10.5 C
Chișinău

Preotul din Glodeni, acuzat că a abuzat sexual un minor, condamnat. Câți ani va petrece după gratii

Preotul David Roșca din satul Cuhnești, raionul Glodeni, acuzat că în iulie 2022 a abuzat sexual un băiat de 12 ani din satul Bisericani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată marți, 15 octombrie 2024, potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, scrie Realitatea.MD. 

„Potrivit acuzării înaintate de procurori, la data de 24 iulie 2022, inculpatul se afla cu mai mulți cunoscuți ai săi, la scăldat. De ei se apropiase un minor în vârstă de 12 ani. Folosindu-se de statutul său de paroh-preot, l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l transporta acasă, iar acolo l-a hărțuit sexual.

La fel, acesta l-a dus la domiciliul propriu, unde l-a constrâns psihic să coboare din automobil și să meargă în spatele casei unde continua să îl hărțuiască, profitând de imposibilitatea ultimului de a se apăra și a de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede. La un moment dat, la poarta locuinței inculpatului a claxonat un automobil și acesta a plecat spre poartă, cerându-i minorului să îl aștepte. Copilul, folosindu-se de circumstanțele create, a sărit gardul și a fugit din ograda făptuitorului.

Ca rezultat al acțiunilor infracționale, potrivit raportului de expertiză judiciară, minorul a suportat o traumă psihologică, ce se manifesta prin: frică, sentimentul lipsei de securitate, hipervigilență, impulsivitate, gânduri intruzive, rușine, autoestimare deficitară”, se arată în comunicatul emis de PG.

Acuzatorii de stat spun că inculpatul a pledat nevinovat, ia sentința este cu drept de apel.

Amintim că la două zile de la cele întâmplate, preotul-paroh a fost lipsit de dreptul de a mai sluji, iar ulterior a fost trecut în rândul monahilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE