12.7 C
Chișinău

„O rușine națională”. Veaceslav Ioniță critică guvernarea pentru gestionarea proastă a Aeroportului, acuzând-o că-și umilește propriul popor

„Aeroportul Internațional Chișinău – o rușine națională”. Expertul în economie Veaceslav Ioniță critică dur situația din principala aerogară a țării. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a acuzat autoritățile de umilință la adresa cetățenilor. 

„Așa suntem dresați să ne știm locul. Aici, la Aeroportul Chișinău, învățăm ce înseamnă să fii moldovean, umilit în propria ta țară. Am venit să întâmpin doi experți străini și trebuie să aștept ca un câine, afară. Toți așteaptă afară, în ploaie, în soare, în ger. Și toți rabdă… pentru că suntem în Moldova.”

El a subliniat că, în zeci de aeroporturi vizitate în lume, nu a întâlnit astfel de condiții, inclusiv în țări cu riscuri de securitate ridicate.

„Am fost în zeci de aeroporturi în lume, inclusiv în Israel, o țară cu riscuri enorme de terorism, dar așa ceva nu am văzut nicăieri.”

Ioniță a concluzionat că preferă să evite Aeroportul Chișinău în favoarea altor locații din România.

„Prefer să pierd câteva ore pe drum până la Iași, Bacău sau București, doar pentru a nu mai vedea această bătaie de joc. Este rușinos să le explic prietenilor mei străini ce mai este și această ‘tradiție moldovenească’.”

El a criticat lipsa de organizare, întrebând retoric „ce fel de așteptări pot exista de la cei care nu pot administra nici măcar lucrurile de bază”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE