4.2 C
Chișinău

Vlad Bilețchi, despre licitația trucată de la AIC: ”Dacă aveau puțină viziune, amânau concursul după alegeri, ca să nu lovească în Maia Sandu”

Victoria Maiei Sandu la prezidențiale este sabotată chiar de către propria echipă, iar un exemplu elocvent în acest sens este licitația trucată de la aeroport, care o afectează la modul direct. De această părere este activistul unionist Vlad Bilețchi, care se arată surprins de lipsa de viziune a celor care organizează concursul și felul în care aceștia lovesc direct în imaginea candidatului PAS, scrie Telegraph.md. 

Potrivit lui Bilețchi, oricât ar încerca actuala guvernare să dea vina pe Șor, pentru eșecurile pe bandă rulantă în ceea ce privește tentativa de înstrăinarea a spațiilor comerciale din aeroport, responsabilitatea în acest caz îi aparține în exclusivitate.

„Ei doar nu pot să spună: „noi suntem vinovați, din cauza noastră nu merge”. Că la aeroport Șor îi sabotează. Ei fac licitația, ei stabilesc condițiile, ei publică în Monitorul Oficial, sunt oamenii numiți de ei îi funcție, iar Șor îi sabotează?! Iar mercenarii lor politici spun că, dacă critici licitația, gata, ești omul lui Șor. Fraților, eu nu spun că nu trebuie să-l dați afară pe Șor din aeroport, dați-l, dar faceți o licitație ca lumea, legală, normală”, a menționat activistul, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, de la postul de televiziune N4.

În opinia lui, este de neînțeles de ce acei care stau în spatele acestor scheme au ales să le aplice în plină campanie electorală, când în joc este victoria Maiei Sandu la alegeri.

„Ei nici măcar nu înțeleg că această licitație o afectează și pe Maia Sandu. Ei nu înțeleg că această licitație, care se desfășoară în plină campanie electorală, se va răsfrânge în mod direct asupra rezultatului politic al Maiei Sandu. Dacă ei voiau să-i facă un bine Maiei Sandu nu trebuiau să amâne doar din primul tur, deoarece, pe 21 octombrie, o să aibă loc finalizarea licitației. Trebuiau să amâne și după al doilea tur. Eu le dau așa un sfat gratuit, domnule Spînu, domnule Cojuhari… E logic că, dacă o să aibă loc licitația în turul doi, asta o să se răsfrângă asupra Maiei Sandu. Și dacă nu vreți să-i dăunați, ar fi bine să o faceți după”, a spus Vlad Bilețchi.

Amintim că, la începutul lunii septembrie, și a treia licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost prelungită, după ce, la fel, până în data limită de 9 septembrie, depus un singur dosar de participare, cel al companiei „Lagardere”, companie cu care actuala guvernare poartă discuții cu reprezentanții PAS încă înainte ca aeroportul să revină în gestiunea statului, fap care a provocat dubii în privința corectitudinii acestui concurs.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE