4.2 C
Chișinău

Natalia Morari susține că postul Jurnal TV a fost finanțat timp de 3 ani de fugarul Veaceslav Platon: Plătea lunar câte 15.000 de euro cash | VIDEO

Jurnal TV a fost finanțat de către controversatul om de afacere, fugarul Veaceslav Platon. El ar fi dat televiziunii câte aproape 15 mii de euro lunar, în decursul a trei ani, din 2016 până în 2019. Acest lucru a fost recunoscut, în cadrul unor dezbateri de la Jurnal TV, de către jurnalista și concubina lui Platon, Natalia Morari, care este și candidat la funcția de președinte. Ea a făcut dezvăluirea răspunzând la o întrebare despre influența lui Platon în campania electorală.

NATALIA MORARI, candidat independent la funcția de președinte: „Domnul Platon nu candidează în această campanie, dar influențează campania exact în aceeași măsură în care influența politica editorială a Jurnal TV în perioada 2016 – sfârșitul anului 2019, când lunar vă plătea sume de 15 mii de euro cash. Atunci toate investigațiile Jurnal TV despre furtul miliardului erau făcute de avocații lui Platon. Întrebați-i pe șefii dvs. Dacă dvs nu cunoașteți acest lucru, nu este problema mea. Vorbiți cu Val Butnaru. Domnule Mișin, atacați-mă în judecată. Problema este că nu mă veți da în judecată, pentru că asta este un adevăr. Lunar – 15 mii de euro cash, 2016-2019, atunci când au fost cele mai grele timpuri”.

Isteric, prezentatorul Dumitru Mișin, finul de cununiei al președintelui Partidului Schimbării, Stefan Gligor, în loc să asculte declarațiile și să ceara dovezi, a acuzat-o pe Natalia Morari, de minciună, fără ca mai întâi să afle de la conducerea instituției, care este adevărul.

Totodată, jurnalistul s-a grăbit să-i închidă microfonul și să încheie emisiunea.

DUMITRU MIȘIN, moderator de emisiuni, Jurnal TV: „Dumneavoastră nu mai aveți absolut niciun drept să discutați, vă rog să-i închideți microfonul pentru că aici am terminat discuțiile”.

Afirmațiile Nataliei Morari au fost confirmate de fugarul Veaceslav Platon într-o discuție cu bloggerul Gabriel Călin, care l-a telefonat pe acesta tocmai pentru detalii despre cum au stat lucrurile.

VEACESLAV PLATON, om de afaceri: „Dacă e să spun concret, din 2016, până la sfârșitul anului 2018, până în 2019. Prin avocații mei am transmis. Avocații luau legătura, se întâlneau și transmiteau. Acesta, ce, este un secret? Nimeni nu a ascuns aceasta, da, am lucrat cu ei direct, ei erau interesați de investigații și noi eram interesați de investigații, pentru a afla adevărului. Le-am dat pentru fapte bune, apărau democrația, apărau pe toți și eu i-am ajutat”.

Contactat de postul nostru de televiziune, șeful Jurnal TV, Val Butnaru, nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu.

Deocamdată, acesta nu a venit cu o reacție nici în spațiul public. Menționăm însă că tot în perioada despre care menționează Natalia Morari, precum că Platon a finanțat Jurnal TV, un fost producător de la Jurnal TV îl critica dur pe Val Butnaru și dezvăluia cum televiziunea făcea propagandă și manipula opinia publică, cum evita subiectele negative despre Veaceslav Platon sau cum cenzura lista invitaților la diferite emisiuni.

Jurnal TV a fost lansat în 2009. De-a lungul timpului presa a scris că, televiziunea este finanțată de către oamenii de afaceri, fugarii, Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, care au fost condamnați pentru șantaj, delapidare, spălare de bani și falsificare de documente și care se ascund peste hotare de justiţia moldovenească. Potrivit unei investigații făcută de Rise TV, în 2016, proprietarul postului Jurnal TV era Victor Ţopa. Curtea Supremă de Justiție anunța că, acesta trebuie să ispăşească o pedeapsă de zece ani de închisoare, întrun penitenciar de tip închis, pentru uz de fals, spălarea banilor în proporţii deosebit de mari şi delapidarea averii străine.

Precizăm că, anterior, Victoria Furtună, candidatul independent la funcția de președinte, a prezentat documente prin care se confirmă că ”DEXIS INTERACTIVE INCORPORATED”, companie americană, care prestează servicii juridice, dar și de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării, avea contracte încheiate cu posturi de televiziune, loiale partidului de guvernământ, ProTV, Jurnal TV, TV8, Realitatea TV, dar și SRL ”STUDIO-L” din Căușeni.

Firma, care a asigurat salarii și membrilor Comisiei Pre-Vetting, este folosită, potrivit lui Furtună, pentru spălarea banilor europeni, lucru pe care candidata l-a raportat pentru verificare Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE