11.2 C
Chișinău

Sărbătoare de zile mari, cu muzică, distracții și surprize, la Orhei, de Ziua Independenței! Marina Tauber: Vom lupta pentru independența noastră și în continuare | VIDEO

Sărbătorile dedicate aniversării a 33 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova au început cu mult fast la Orhei. De dimineață, deputații grupului parlamentar „Victorie”, dar și membrii Blocului, împreună cu locuitorii și oaspeții orașului au participat la o paradă festivă.

Deputații s-au îndreptat spre monumentul lui Vasile Lupu, unde au depus flori. Tot acolo au fost intonate melodii festive, dedicate Orheiului, dar și întregii Republici Moldova.

După depunerile de flori, deputații și orheienii s-au îndreptat într-o coloană cu muzică și fanfară spre parcul OrheiLand, acolo unde sărbătoarea continuă cu multe surprize pentru toți oaspeții municipiului.

Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu a ținut să felicite toți moldovenii cu prilejul Zilei Independenței.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Independența este un lucru sfânt pentru o țară, nu este un dar ci este o comoară, unde trebuie să domnească liniștea, unde trebuie să domnească tradițiile și în primul rând Constituția Republicii Moldova să fie respectată și dusă la cel mai înalt nivel”.

Deputatul grupului parlamentar ”Victorie”, Marina Taber a declarat că Republica Moldova trebuie cu orice preț să-și păstreze independența și să nu se lase îngenuncheată în fața provocărilor.

MARINA TAUBER, deputatul grupului parlamentar ”Victorie”: „Astăzi sărbătorim Ziua Independenței, dar ne punem o întrebare, ”dacă suntem noi independenți” ca țară și societate. 33 de ani în urmă noi am primit acest drept, dar în ultimii patru ani, parcă noi l-am pierdut. Nu putem deja să alegem calea unde să mergem, nu putem să fim liberi, nu putem să vorbim în limba în care dorim să vorbim.  Noi ne mândrim cu țara noastră, noi ne mândrim cu poporul nostru, noi ne mândrim cu limba noastră, noi ne mândrim că suntem moldoveni și nimeni nu trebuie să ne dea altă denumire a limbii. Noi vom lupta pentru independența noastră și în continuare”.

Orheienii, împreună cu deputații și oaspeții orașului s-au prins într-o horă și continuă să sărbătorească alături de cei dragi cei 33 de ani de Independență ai Republicii Moldova.

Pe parcursul zilei, în parcul de distracții OrheiLand are loc un program amplu artistic și de divertisment, unde fiecare, de la mic la mare va avea parte de surprize.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE