11.2 C
Chișinău

Accesul în sala de sosire și plecare a Aeroportului Chișinău este interzis, dar nu pentru toți! Pasagerii care revin din Rusia au fost asaltați cu întrebări provocatoare din partea presei pro-guvernamentale | VIDEO

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată că regulile nu sunt scrise pentru toată lumea. Astfel, unor reprezentanți ai presei le-a fost permis accesul în clădirea aeroportului Chișinău, unde au putut adresa liber întrebări călătorilor. În timp ce, conform restricțiilor introduse de la începutul lunii mai, accesul în sala de sosire și plecare a aeroportului este interzis, inclusiv pentru angajații media.

Astfel, pentru a filma cum pasagerii care se întorc din Rusia sunt reținuți ore în șir pentru verificări speciale, canalele de opoziție NU au voie să intre, dar pentru a-i asalta pe cei care zboară spre Rusia cu întrebări provocatoare, iar presa pro-guvernamentala ARE permisiunea?

Canal 5 a contactat departamentul de marketing al Aeroportului Internațional Chișinău, care este responsabil de relațiile publice, precum și serviciul de presă al Poliției de Frontieră pentru comentarii. În primul caz, ne-au promis că ne vor oferi comentarii ulterior, iar în al doilea – au refuzat să răspundă la întrebare sub pretextul că postul de televiziune nu are licență de difuzare.

Amintim că de la 1 mai a acestui an, accesul în clădirea aeroportului este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, precum și personalului și echipajelor aeronavelor.

Aeroportul a anunțat apoi că au fost introduse măsuri suplimentare de securitate pentru a optimiza fluxul de pasageri, pentru a elimina riscurile și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

S-a anunțat inițial că măsurile vor fi introduse până la 16 mai, dar ulterior au fost prelungite până la 28 august. Între timp, restricțiile introduse au fost criticate de mulți care au petrecut sau întâmpinat pasagerii. Oamenii s-au plâns că trebuie să aștepte afară în vânt, ploaie sau soare arzător și de lipsa unor facilități de așteptare, inclusiv toalete. Cei care sunt nemulțumiți de situația de la aeroport, întâlnindu-și sau despărțindu-și pe cei dragi, sunt nevoiți să stea în aer liber pe orice vreme rea, neavând unde să se ascundă sau să se așeze.

Fostul premier Ion Chicu a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare despre „haos și agresiune în aeroport și impunerea de check-in cu trei ore înainte de plecare”, el a atașat publicației sale un filmuleț cu pasageri, inclusiv copii mici, care stau în picioare și cozi uriașe.

Anterior, Poliția de Frontieră a explicat incomoditățile prin numărul mare de zboruri pe timp de vară și capacitatea limitată a infrastructurii aeroportuare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE