11.2 C
Chișinău

Promisiunea electorală a Evgheniei Guțul a fost îndeplinită – parcul GagauziyaLand a fost deschis

Pe 18 august, la ora 10:30, în satul Congaz din sudul Moldovei, va fi inaugurat un nou parc de distracții și agrement GagauziyaLand, care va fi absolut gratuit pentru copii și adulți, precum și la OrheiLand. Acest proiect de amploare a fost o promisiune electorală a bașcanului Evghenia Guțul și a devenit o contribuție semnificativă a lui Ilan Șor la dezvoltarea regiunii și a viitorului Moldovei.

Lucrările au început fără întârziere: în septembrie 2023, terenul a fost înregistrat, iar în octombrie terenul era deja plin de activitate. Zeci de vehicule specializate și sute de muncitori au lucrat intens în fiecare zi pentru a crea un parc inspirat de proiectul de succes OrheiLand, care a primit mai mult de 5 milioane de vizitatori în șase ani.

În prezent, se finalizează ultimele retușuri ale amenajării și peisajului. Parcul este complet echipat cu lămpi, felinare și iluminat decorativ, băncile au fost instalate. Instalarea de atracții pentru copii de diferite vârste, precum și instalarea de sculpturi topiare și reconstrucția unui loc de joacă spațios sunt aproape finalizate. Etapa finală este reconstrucția fântânii, amenajarea zonei acvatice și a zonei de parcare.

Parcul va avea spații de alimentație publică și cafenele confortabile, unde întreaga familie se poate relaxa și lua o gustare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE