11.2 C
Chișinău

„Toți procurorii și judecătorii care sunt implicați în acest lucru vor fi trași la răspundere”. Interdicția de a părăsi Republica Moldova rămâne în vigoare pentru Marina Tauber | VIDEO

Interdicția de a părăsi Republica Moldova rămâne în vigoare pentru Marina Tauber, asta chiar dacă deputatul a cerut instanței acordul să onoreze invitația pentru o deplasare de serviciu în Federația Rusă, pe care o avea programată din timp. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la 14 august. Tauber a declarat că, astfel, instanța a îndeplinit o comandă politică a Maiei Sandu.

MARINA TAUBER, membru al grupului parlamentar „Victorie”: „Aceasta este o altă confruntare a opoziției, adică, înțelegem foarte bine că Maia Sandu nu dorește să ne îndeplinim datoriile noastre. Așa cum am spus deja, vom continua să luptăm în instanțele relevante. Dar vreau să spun încă o dată, desigur, toți procurorii și judecătorii care sunt implicați în acest lucru vor fi trași la răspundere, nu vom vorbi despre toate încălcările care au fost comise în ultimele zile în luarea acestor decizii, dar când va veni momentul, documentele relevante vor fi prezentate autorităților competente”.

Avocatul deputatului, Sergiu Moraru, consideră că este decizia pronunțată astăzi de magiistrați este una abuzivă. Apărătorul a informat că au fost prezentate toate documentele și confirmările care demonstrează că Marina Tauber intenționa să plece pentru o perioadă de 10 zile în Federația Rusă. De asemenea, au fost prezentate dovezi că în timpul deplasării, aceasta avea programate mai multe întâlniri de serviciu.

SERGIU MORARU, avocat: „Asta denotă că instanța de judecată, prin închierea de astăzi, a vurut să acopere abuzul comis la dată de 12 de judecătoria Buicani, când a fost aplicată măsura preventivă fără niciun temei. Absolut fără niciun temei, nefiind ședință de judecată, fără ca să existe citație, fără ca să existe vreo chemare a organului de urmărire penală la instanța de judecată – absolut arbitrar și abuziv. Faptul că persoana și-a cumpărat bilet într-o direcție iar ulterior și-a cumpărat retur este apreciat ca o tentativă și eschivare de la urmărirea penală sau de la instanța de judecată. Cum eschivare de la instanță dacă nu sunt ședințe? Nimeni nu te cheamă, cum poți să te eschivezi dacă nimeni nu te cheamă în perioada aceasta? Iată și asta denotă că se acționează cu rea credință iar, din păcate, justiția este subjugată, este capturată și îndeplinește, ca ostașii, poziția de „drepți” toate indicațiile care vin de la politic, altfel nu poate să existe o explicație”.

Marina Tauber a mai spus că cererea procurorilor se bazează pe o publicație din presă, în care se spune că ea ar urma să părăsească Republica Moldova pentru o perioadă nedeterminată. Tauber afirmă că este vorba despre speculații nefondate, în baza cărora acuzarea cere aplicarea noilor sancțiuni împotriva ei.

În acest sens, deputatul a remarcat că avea planificată o călătorie în Rusia, pe care nu a ascuns-o nimănui. Dar, a subliniat Tauber, ea nu avea nicio intenție să se reţină în Federația Rusă. În opinia ei, acțiunile procurorilor sunt o comandă politică.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE