11.2 C
Chișinău

Maia Sandu ignoră echipa Canal 5. Președintele a refuzat să discute despre cererea fermierilor de a institui Stare de urgență în agricultură | VIDEO

Maia Sandu a refuzat să răspundă la întrebările reporterului Canal 5. Șeful statului a ignorat echipa noastră care a încercat să afle dacă președintele va da curs solicitării fermierilor de a institui stare de urgență în agricultură urmare a secetei severe din țară.

Sandu a trecut grăbită spre mașină, deși acum patru ani, când țintea fotoliul de președinte, participa activ la protestele PAS, organizate în apărarea fermierilor afectați de calamitățile naturale.

MAIA SANDU, candidat la Președinție, august 2020: „Noi cerem să se aloce cel puțin un miliard de lei pentru a ajuta sectorul agricol. Și, dacă Guvernul nu are bani atunci să se împrumute de la donatorii externi”.

La o întrevedere de anul trecut cu agricultorii, Maia Sandu le-a spus că, de soluționarea problemelor din domeniu se ocupă Ministerul de resort și nu Președinția, fermierii plecând dezamăgiți de atitudinea șefului statului.

Marți, 13 august, agricultorii din sudul țării au amenințat cu proteste dacă reprezentanții puterii nu vor interveni pentru a-i ajuta să nu falimenteze din cauza secetei. Ei au cerut o întrevedere cu Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu. În replică, premierul Dorin Recean, anunță că invită agricultorii, marți, 20 august, la discuții.

Anterior, reprezentanții sectorului agricol din sudul țării s-au plâns că au pierdut între 70 și 80 la sută din culturile de porumb și floarea soarelui, iar unii și-au pierdut toată roada, afectată de arșiță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE