11.2 C
Chișinău

Grupul parlamentar ”Victorie” a prezentat sinteza rezultatelor sesiunii primăvară-vară: Vom continua să luptăm pentru a îmbunătăți cu adevărat viața cetățenilor noștri | VIDEO

Așa cum și la ultima ședință din această sesiune, președintele Parlamentului a ignorat drepturile legale ale opoziției și nu le-a oferit deputaților grupului parlamentar ”Victorie” posibilitatea de a vorbi de la tribuna din sala de plen, aceștia au făcut rezumatul sesiunii la un briefing. Reprezentanții blocului ”Victorie” au numit munca fracțiunii partidului de guvernământ, deoarece anume aceasta este responsabilă de toate legile adoptate în țară, ca fiind o profanare și o politică împotriva poporului.

ALEXANDR NESTEROVSCHI deputat al blocului „Victoria”: „Sub guvernarea lor, Moldova alunecă într-o prăpastie: economia este ruinată, sistemul de sănătate suferă, educația se deteriorează, se închid școli. Partidul PAS a creat sute de probleme, pentru soluționarea cărora va fi nevoie de ani, dacă nu de decenii. Pe parcursul întregii sesiuni de primăvară-vară, oamenii din Moldova din nou nu au auzit despre vreo lege din partea PAS, menită să rezolve problemele existente în țară, o lege care ar îmbunătăți cu adevărat viața cetățenilor, a fost mai degrabă invers”.

MARINA TAUBER, deputat al blocului „Victoria”: „Credem ca din partea partidului de guvernământ această sesiune a trecut în zadar, din partea lor nu a fost inițiat sau adoptat sau inițiat nici un proiect de lege benefic pentru cetățeni, în schimb vrem să vă spunem că echipa noastră a propus foarte multe legi și inițiative sociale pentru oameni”.

În același timp, după cum a menționat Marina Tauber, proiectele Blocului Victorie, care ar putea îmbunătăți cu adevărat viața cetățenilor noștri, au fost blocate sistematic de majoritatea de guvernământ pe tot parcursul sesiunii.

MARINA TAUBER, deputat al blocului „Victoria”: „Vom continua să luptăm pentru implementarea principalelor noastre inițiative legislative și le voi prezenta pe scurt Printre acestea se numără proiectul de lege privind stabilirea pensii minime de cel puțin 5000 de lei privind modificarea sistemului public de comisie. Nu este nevoie să vorbim despre situația critică a pensionarilor noștri știți foarte bine a toată pensia lor la mulți ea abia depășește 2000 de lei este cheltuită pe facturile la serviciile comunale. Da, am găsit o posibilitatea de a aloca suplimente în acest moment primesc pensii duble pensionarii din Găgăuzia , Taraclia și Orhei”.

În plus, au amintit deputații din opoziție, blocul Victorie a propus introducerea subvențiilor în agricultură în valoare de 3 miliarde de lei și să implementeze mecanisme pentru creșterea consumului de produse autohtone și dezvoltarea comerțului intern.

De asemenea, printre proiectele blocului Victorie se numără lupta pentru păstrarea valorilor familiei, păstrarea identității naționale, implementarea programelor de redresare economică, crearea de noi locuri de muncă și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor.

Toate aceste proiecte sunt fezabile chiar și în condițiile actuale, cred aleșii poporului. Autoritățile trebuie pur și simplu să-și schimbe prioritățile: de la arme la proiecte sociale, de exemplu. Deputații grupului parlamentar ”Victorie” pledează pentru stabilirea unor relații economice externe stabile cu Uniunea Eurasiatică și țările CSI.

ALEXANDR NESTEROVSCHI deputat al blocului „Victoria”: „Ne vom concentra pe construirea unor legături durabile cu Uniunea Economică Eurasiatică, țările CSI și Rusia, cu care partidul PAS a rupt relațiile. Aceste legături sunt de o importanță strategică pentru dezvoltarea noastră economică și securitatea noastră energetică. Interacțiunea cu aceste țări deschide noi oportunități pentru comerț, investiții și schimburi tehnologice, ceea ce este benefic pentru economia noastră și bunăstarea cetățenilor noștri”.

Spre deosebire de partidul de guvernământ, care este preocupat doar de slogane, Blocul ”Victorie” are planuri clare și concrete de viitor pentru a readuce stabilitatea, prosperitatea și independența Moldovei, susțin deputații.

MARINA TAUBER, deputat al blocului „Victoria”: „Anularea vizelor pentru cetățenii RM cu statele membre BRICS, introducerea transparenței financiare obligatorii pentru ONG-urile care influențează politicile publice, un proiect privind acordarea alocațiilor pentru copii de până la 18 ani în valoare de 500 euro”.

Deputații blocului „Victorie” au declarat că doar prin conjugarea eforturilor este posibilă asigurarea unui viitor stabil pentru Republica Moldova, ai cărei locuitori merită o viață mai bună. Am solicitat o reacție de la serviciului de presă al partidului de guvernământ PAS la declarațiile făcute de deputații blocului „Victorie”. Până la momentul redactării acestui material nu am primit un răspuns.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE