21.1 C
Chișinău

S-au luat la pumni și au dat ture cu o mașină de lux prin fața Aeroportului: Unul dintre ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, implicat în scandal, are un frate procuror | VIDEO

Unul dintre cei doi ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, care miercuri-noaptea s-au luat la harță cu agenții de patrulare și au dat ture cu o mașină de lux prin fața Aeroportului, este Alexandru Cociu, fratele procurorului, Lilian Cociu, care acum câțiva ani a fost implicat în scandalul „unui bordel din Chișinău”. Despre asta scrie Puls Media cu referire la sursele sale. Imagini cu isprava ofițerilor INI au ajuns zilele trecute pe canale de Telegram.

În ceea ce-l privește pe fratele ofițerului INI, Alexandru Cociu, Lilian Cociu, Ziarul de Gardă scria într-o știre publicată acum 12 ani că, acesta, alături de colegul său Sergiu Roșu, se afla într-un apartament din strada Dokuceaev, în compania a trei prostituate, printre care şi o minoră de 17 ani, atunci când în locuință au pătruns trei indivizi, unul dintre care dat în căutare internaţională. Bărbații au furat telefoane mobile, l-au lovit pe omul de afaceri Vitalie Diaconu, aflat și el în apartament, și au fugit.

După acest caz, fratele lui Alexandru Cociu a fost retrogradat în funcție, iar colegul său, Sergiu Roşu, s-a ales cu mustrare aspră.

Tot Lilian Cociu este procurorul din dosarului lui Andrei Crăciun, tânărul condamnat pentru un dublu omor la Durleşti şi eliberat peste cinci ani, pentru că s-a ajuns la concluzia că nu el a fost cel care a comis crimele din 2007. Prin urmare, după ce a stat cinci ani și jumătate în închisoare pe nedrept, în 2016 Curtea Supremă de Justiție l-a declarat nevinovat și a impus statul să-i achite un prejudiciu moral de 1,5 milioane de lei.

Procurorul în dosar, Lilian Cociu, a devenit mai apoi subiectul unei anchete penale pentru că a pus sub învinuire o persoană nevinovată. Ulterior însă acuzatorul a fost achitat și în 2019 a revenit în funcția de procuror.

Cu referire la scandalul de la Aeroport, cazul este anchetat într-un proces penal, iar Inspectoratul General de Poliție a inițiat o anchetă de serviciu, în urma căreia cei doi ofițeri INI ar urma să fie concediați.

Precizăm că, în ultima perioadă, a crescut numărul infracțiunilor și al accidentelor rutiere cu implicarea angajaților structurilor de forță. Unul dintre cele mai sonore cazuri a avut loc în raionul Călărași, când un procuror a intrat cu mașina în plin într-o căruță, iar, în urma accidentului, patru oameni au murit și alți doi au fost răniți. O altă tragedie s-a produs vara trecută, la Sîngera, unde o polițistă de 22 de ani, a urcat în stare de ebrietate avansată la volan și a lovit cu mașina mai mulți pietoni, iar în rezultat o persoană a decedat.

În cazul dublului omor de la Aeroport, când un ofițer de securitate și un angajat al Poliției de frontieră au fost împușcași mortal, procurorii i-au înaintat învinuirea pentru neglijență în serviciu șefului Poliției de Frontieră de atunci Rosian Vasiloi.

În luna octombrie 2023, în capitală, un motociclist și pasagerul său a murit după ce s-au ciocnit cu o mașină de patrulare care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În cele mai multe din aceste cazuri anchetele încă sunt în derulare, nefiind pronunțată o decizie finală. Mai mulți experți sunt de părere că toate aceste tragedii se întâmplă din cauza că oamenii legii sunt preocupați de lupta cu opoziția și mai puțin cu obligațiile de a garanta securitatea cetățenilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE