21.1 C
Chișinău

Meciul dintre „Milsami” și „Astana”, încheiat scor 1:1, urmărit din tribunel de reprezentanții blocului „Victorie”. Marina Tauber: „Joc spectaculos, noi ne mândrim de echipa noastră” | VIDEO

În primul meci din turul doi al Ligii Conferințelor, desfășurat la Orhei în 25 iulie, clubul local de fotbal „Milsami” a remizat cu „Astana” din Kazahstan, cu scorul final 1:1. Încă din primele minute, echipele au demonstrat un joc deschis, creând mai multe ocazii de gol, dar în prima repriză niciuna nu a reușit să marcheze. La mijlocul reprizei secunde, clubul kazah a luat-o înainte mijlocașul ofensiv Nazmi Gripşi a bătut primul gol în minutul 57.

Ulterior mingea a ajuns în poarta Milsami de două ori, dar golurile nu au fost numărate din cauza ofsaidului. Și deja aproape de finalul jocului, în minutul 90, fundașul Milsami, Danny Lupano, a restabilit status quo-ul, marcând un gol.

Antrenorul kazahilor Grigori Babaian a spus că meciul a fost dificil pentru echipa sa și se aștepta la un alt rezultat.

GRIGORI BABAIAN, antrenorul principal al FC „Astana”: „Un joc foarte greu, așa cum ne așteptam. În principiu, înțelegeam că primele 25 de minute adversarul va juca acasă și va pune presiune pe noi. Așa şi a fost. În plus, emoția inițială și-a spus cuvântul. Apoi, desigur, am primit aşa un gol regretabil în minutul 90. Da, este o remiză regretabilă, dar mai este meciul retur. Va trebui să ne pregătim minuţios”.

Antrenorul Milsami, Igor Picuşceac, la rândul său, a spus că jocul a fost egal și interesant.

IGOR PICUŞCEAC, antrenorul principal al FC Milsami: „Rezultatul este egal, dar, în principiu, putem spune că a fost unul meritat pentru ambele echipe. A fost mai mult sau mai puţin un joc egal astăzi și, în general, ne pregătim pentru următorul meci”.

Fani din toate regiunile Moldovei au venit să-i susţină Milsami, şi spectatorii au rămas mulțumiți.

„Cred că totul este super!”.

„Normal! Bine că au jucat bine. Nu le-a ajuns nişte timp, dar următorul meci va fi o revanșă, şi Milsami va câștiga”.

„Bucurie desigur. Momente și emoții atât de frumoase”.

„Emoții pozitive, în speranța că vor merge în Astana şi vor câștiga, vor merge în Kazahstan și va câștiga”.

Meciul dintre „Milsami” și „Astana” a fost urmărit din tribunele stadionului din Orhei de reprezentanții blocului „Victorie”: parlamentarii Marina Tauber şi Vadim Fotescu, președintele aripii tinere a formaţiunii politice Iuri Vitneanschi, precum și liderul partidului „Șansă” ” Alexei Lungu, care au venit să-și susțină echipa favorită.

Marina Tauber a menţionat că jocul excelent al echipei orheiene ar fi fost imposibil fără sprijinul lui Ilan Şor, care a făcut multe pentru acest club de fotbal, pentru promovarea și dezvoltarea sportului în toată țară.

MARINA TAUBER, deputatul grupului parlamentar Victorie: „Cu siguranță noi am vrut să câștigăm, am venit să vedem acest câștig, această victorie totodată, totodată meciul de azi a fost unul foarte spectaculos, noi ne mândrim de echipa noastră Milsami, într-adevăr sunt bravo au revenit chiar în ultimul moment și vrem să îi felicităm pentru acest meci, vrem încă o dată să-i mulțumim pentru așa un joc, pentru așa un devotament, pentru aceste emoții care noi cu toții astăzi le-am trăit și vreau să vă spun că tribunele și astăzi au fost pline de suporterii echipei noastre Milsami, ceea ce înseamnă că fotbalul mare revine în Orhei și cu siguranță are viitor”.

ALEXEI LUNGU, liderul partidului Șansă, blocul Victorie: „Și plin de emoții, băieții de la Milsami pe parcursul meciului au dat dovadă de profesionalism, nu mă așteptam să-și revină moral atât de repede după golul încasat, dar băieții au dat dovadă încă o dată de unitate și au marcat golul egalizator, un gol important pentru meciul retur. Un meci dificil, nu a fost de loc ușor, am văzut în schimb o echipă bine închegată, o echipă bine construită și un public extraordinar”.

De menţionat că Milsami este singurul club din Moldova care va continua lupta în turul doi al Ligii Conferințelor. „Zimbru” a fost eliminat după o înfrângere devastatoare în fața clubului „AraratArmenia” cu scorul de 0:3, iar „Sheriff” Tiraspol a pierdut în fața vicecampioanei Suediei „Elfsborg” – 0:1.

Returul dintre „Milsami” și „Astana” va avea loc în 1 august, în orașul Almatî. UEFA Conference League este o competiție anuală fotbalistică intercluburi, desfășurată în principal de echipe care fac parte din Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal. Este a treia întrecere ca valoare, după Liga Campionilor și UEFA Europa League.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE