20.2 C
Chișinău

Cresc timpii de așteptare la granița cu Bulgaria. Avertismentul autorităților pentru cetățeni

Moldovenii cu cetățenie română sunt îndemnați să nu călătorească în Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe a României a emis o alertă de călătorie în urma creșterii timpului de aşteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare, cu precădere la tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse.

Începând din 10 iulie, au fost începute lucrările de reparaţie majoră a Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse, respectiv la estacada de pe partea bulgară. Este recomandată folosirea tuturor punctelor de frontieră bulgare deschise traficului internaţional, transmite Antena3.ro.

În acest sens, MAE le recomandă cetăţenilor români să se asigure că, pe timpul călătoriei, deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi crescuţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare. Suplimentar, trebuie avute în vedere eventuale decizii de închidere temporară a anumitor categorii de drumuri în cazul instituirii unor coduri de atenţionare meteorologică.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE