20.2 C
Chișinău

Tânărul care în vara anului trecut a omorât o copilă la Recea, sugrumând-o și acoperind-o cu gunoi, condamnat la 23 de ani de închisoare | VIDEO

Tânărul acuzat că în vara anului trecut a omorât o copilă la Recea și-a aflat pedeapsa. Termenul de închisoare pe care l-a primit acesta, pentru fapta imputată, este exact vârsta pe care o are – 23 de ani. Potrivit Procuraturii, Judecătoria Drochia, sediul Râșcani l-a găsit vinovat de omor intenționat al unui minor, comis cu deosebită cruzime. Pe lângă anii de închisoare, inculpatul a fost obligat să plătească 1.500.000 lei succesorului părții vătămate pentru repararea prejudiciului moral cauzat prin infracțiune și 25.000 lei pentru cheltuieli de judecată.

„Conform rechizitoriului, pe 7 august 2023, seara, inculpatul se afla în domiciliul său din satul Recea, raionul Rîșcani, când a auzit-o pe vecina sa de 7 ani strigându-l pe fratele său mai mare. Indignat că fetița l-a deranjat, inculpatul i-a spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelui său, situată vis-a-vis de casa lui. Ulterior, a condus-o într-o încăpere auxiliară din acea gospodărie, unde a sugrumat-o, i-a umplut cavitatea bucală cu țărână și a acoperit corpul neînsuflețit cu gunoi”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Experții judiciari psihiatri au concluzionat că învinuitul a acționat cu discernământ, având capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și de a le controla. Învinuitul se află în arest preventiv și nu și-a recunoscut vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Iasmina a dispărut pe 7 august 2023 și a fost găsită moartă a doua zi, după ce a fost căutată ore întregi de către poliție și zeci de voluntari din localitate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE