20.2 C
Chișinău

Europa trebuie să reia relațiile diplomatice directe cu Rusia, iar Donald Trump ar putea media pacea. Viktor Orban, despre rezultatele ”misiunii sale de pace” pe care a avut-o la Moscova | VIDEO

Premierul ungar, Viktor Orban a publicat o scrisoare expediată Consiliului European privind rezultatele ”misiunii sale de pace” pe care a avut-o la Moscova. În raportul către șeful Consiliului European, Orban a declarat că Europa trebuie să reia relațiile diplomatice directe cu Rusia. Potrivit lui, candidatul la președinția SUA, Donald Trump ar putea media pacea. Victor Orban a avertizat, de asemenea, că intensitatea conflictului „va crește radical în viitorul apropiat”.

Premierul ungar a subliniat că Ucraina și Rusia nu sunt dornice să ia inițiative pentru o încetare a focului sau negocieri, fiind nevoie de o intervenție externă pentru o soluționare.

„În discuțiile mele cu Donald Trump, am ajuns la concluzia că politica externă va juca doar un rol minor în campania sa. Prin urmare, nu ne putem aștepta la nicio inițiativă de pace din partea sa înainte de alegeri. Cu toate acestea, pot spune cu încredere că, la scurt timp după victoria sa în alegeri, el nu va aștepta până după inaugurare, ci va fi gata să negocieze pacea imediat. El are planuri detaliate și bine fundamentate în această privință”, a declarat Orban în scrisoarea sa.

Turcia este un actor regional important, a declarat prim-ministrul ungar. UE, SUA și China pot influența, de asemenea, evoluțiile din Ucraina.

Viktor Orbán a subliniat că UE ar trebui să înceapă negocierile cu China cu privire la organizarea următoarei conferințe de pace privind Ucraina. El consideră că UE și SUA au pierdut recunoașterea Sudului Global din cauza poziției lor față de Ucraina.

La începutul lunii iulie, Viktor Orbán a vizitat Kievul, Moscova, Beijingul și Washingtonul ca parte a „misiunii sale de pace”. Ca urmare a acestor vizite, el a propus Consiliului European să elaboreze noi abordări pentru soluționarea conflictului rusoucrainean.

Victor Orban a expediat și liderilor UE o scrisoare în care afirmă că Europa ar trebui să vină cu o inițiativă de pace fără a aștepta un astfel de pas din partea Statelor Unite. Premierul ungar este convins că este necesară o misiune de menținere a păcii pentru a opri extinderea războiului.

Cu toate acestea, membri ai Parlamentului European și reprezentanți ai Comisiei Europene subliniază că prim-ministrul ungar nu are mandat pentru nicio „misiune de pace”. Deocamdată, Consiliul European nu a venit cu un răspuns la scrisoarea adresată de către premierul ungar.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE