25 C
Chișinău

Încă un caz de agresare a medicilor. Felcerul, infirmierul și șoferul de pe ambulanță, bătuți de doi bărbați în stare de ebrietate | VIDEO

Încă un caz de agresare a medicilor. De această dată, s-a întâmplat pe 14 iulie, în localitatea Nișcani din Călărași, acolo unde doi indivizi beți au luat la bătut membrii echipajului medical pe care îl chemase să le acorde ajutor. În urma leziunilor, felcerul, infirmierul și șoferul ambulanței au avut nevoie de spitalizare.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat după ce unul dintre indivizi, un tânăr de 26 de ani, a solicitat serviciul de ambulanță, pentru că ar exista rănită la braț. Echipa de la ambulanță ar fi ajuns în 9 minute la solicitare, lângă un izvor, acolo unde a depistat doi bărbați în stare de ebrietate.

„La întrebarea ”Ce s-a întâmplat?”, felcerul a fost agresat de către solicitant, iar la cererea de a urca în ambulanță pentru examinare a fost lovit cu pumnii și picioarele la cap”, anunță CNAMUP.

În ajutor a ieșit conducătorul autoambulanței, care a fost lovit la cap și aruncat într-un șanț. După fapta săvârșită cu cruzime, indivizii au fugit în direcție necunoscută, iar felcerul în stare gravă a reușit să solicite ajutor.

Membrii echipei SAMU Călărași au fost preluați de urgență de către colegii lor și spitalizați cu diverse traumatisme, se mai spune în comunicatul emis de CNAMUP.

După acest incident, echipa s-a ales cu mai multe traume fizice grave, felcerul a suferit o traumă cranio-cerebrală, o comoție cerebrală de gradul I, o fractură închisă a oaselor nasului, hemoragie nazală și contuzia urechii stângi. Infirmierul are o contuzie a țesuturilor moi la antebraț. Șoferul ambulanței a suferit o contuzie a mandibulei pe partea stângă și o contuzie a țesuturilor moi la antebrațul drept.

La fața locului a fost chemat un echipaj de poliție care investighează cazul pentru a stabili circumstanțele incidentului, menționează sursa citată mai sus.

Am telefonat la Poliție pentru detalii, dar nu ni s-a răspuns la apelutri. Iar de la Spitalul din Călărași ni s-a confirmat doar că victimele au fost internate în secția terapie.

Amintim că un asemenea incident a avut loc săptămâna trecută, când o asistentă medicală a fost agresată fizic de un pacient care era, la fel, în stare de ebrietate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE