21.6 C
Chișinău

Dezertor care încerca să fugă în Republica Moldova pentru a scăpa de război, împușcat de polițiștii de frontieră ucraineană | VIDEO

Polițiștii de frontieră ucraineni au împușcat mortal un dezertor care încerca să fugă în Republica Moldova pentru a scăpa de război. Biroul de Investigații de Stat din Ucraina a deschis un dosar penal pentru decesul soldatului, scrie portalul de știri din Odesa, suspiline. Tragedia s-a produs duminică, 14 iulie.

Potrivit informațiilor, în raionul Zaharov din Odesa, patru militari au evadat din unitatea de instruire, s-au deplasat până la granița cu Moldova cu un taxi, apoi au organizat trecerea acesteia pe jos. Polițiștii de frontieră i-au observat și i-au reținut.

Unul dintre fugari l-a atacat pe unul dintre oamenii legii. Ca răspuns, acesta a folosit o armă de serviciu și l-a împușcat. Autoritățile ucrainene au mai anunțat că dezertorii au părăsit unitatea fără arme.

Pentru că este criză de soldați, Ucraina a demarat o campanie de mobilizare pentru a completa rândurile armatei sale. În condiţiile în care bărbaţii care au vârsta de luptă nu au dreptul să părăsească ţara, unii încearcă să fugă din Ucraina în mod ilegal.

De la declanșarea războiului în țara vecină, aproape săptămânal Poliția din Moldova anunță despre reținerea unor ucraineni care încearcă să fugă de atrocități.

Recent, tocmai 47 de ucraineni au fost reținuți în apropiere de frontiera noastră. Oamenii legii din țara vecină au depistat cinci vehicule – patru microbuze, un automobil, dar și 7 organizatori ai schemei. În unele cazuri, în aceste infracțiuni sunt implicați și unii oameni ai legii din țara noastră care pretind mii de euro pentru a facilita traversarea ilegați a graniței.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE