20.2 C
Chișinău

EURO 2024: Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, încrezător înaintea finalei cu Spania

„Eu nu cred în basme, dar vreau să cred în vise”, a afirmat selecţionerul echipei Angliei, Gareth Southgate, dorind să transmită „absenţa fricii” jucătorilor săi înaintea finalei Campionatului European de fotbal – EURO 2024 cu Spania, relatează Agerpres cu referire la AFP.

„Eu nu cred în basme, dar cred în vise. Noi avem mari vise, noi am simţit nevoile şi importanţa acestor lucruri, dar trebuie să facem tot ce se poate ca să le îndeplinim”, a spus selecţionerul vicecampioanei europene la conferinţa de presă de dinaintea finalei.

„Destinul, parcursul pe care l-am avut, golurile pe final de meci, penalty-urile, toate acestea nu înseamnă neapărat că este momentul nostru. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca visele noastre să se realizeze (duminică) şi trebuie să jucăm la nivelul care trebuie pentru a reuşi. Desigur, ar fi o poveste minunată, dar asta stă în mâinile noastre”, a adăugat Southgate.

„Duminică, eu nu mă voi teme de ce s-ar putea întâmpla după tot ce am trăit (în fotbal)”, a mai precizat fostul internaţional englez, numit selecţioner în 2016.

„Îmi doresc ca jucătorii mei să simtă frică, vreau să dea tot ce au mai bun din ei pentru că, orice s-ar întâmpla, noi suntem cu adevărat puternici în calitate de grup şi ne susţinem unii pe alţii. Am spus mai pe la începutul turneului că dacă nu avem teamă că pierdem, noi vom avea mult mai multe şanse să câştigăm”, a conchis selecţionerul.

Spania şi Anglia se vor înfrunta în finala Campionatului European de fotbal – EURO 2024, duminică, pe Olympiastadion din Berlin, de la ora 22:00.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE