18.9 C
Chișinău

Un turist a murit în timpul unei drumeții pe muntele Etna. Avertismentul autorităților italiene despre riscul excursiilor pe caniculă

Un turist american în vârstă de 55 de ani a murit în timp ce se afla într-o drumeție pe muntele Etna din Sicilia, care este unul dintre cei mai înalți și mai activi vulcani din Europa, informează Digi24 cu referire la Euronews.

Bărbatul s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii pe partea de sud a vulcanului, a anunțat astăzi serviciul alpin de salvare al Italiei. Salvatorii au spus că nu este încă cunoscută cauza bolii lui, dar temperaturile ridicate actuale, împreună cu umiditatea, se pot dovedi periculoase pentru turiști.

Echipa de salvare alpină și o ambulanță aeriană au ajuns la bărbat, însă încercările de a-l aduce înapoi la viață nu au avut succes și turistul fost declarat mort la fața locului.

„Turiștii care participă la aceste excursii nu ar trebui să subestimeze riscurile legate de temperaturile ridicate, umiditatea puternică și saltul brusc de altitudine”, a declarat Alfio Ferrara, purtător de cuvânt al serviciului de salvare alpin.

„Adesea (turiștii) sunt de acord să ia parte la aceste drumeții care ajung la 2.000-2.300 de metri altitudine, după ce au petrecut ziua la plajă”, a adăugat el.

În prezent este un val de căldură în Sicilia, cu temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius în unele părți ale insulei care este cea mai mare din Marea Mediterană.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE