18.9 C
Chișinău

„O persoană care face abuz de atribuțiile sale oficiale, nu poate fi președinte al Parlamentului”. Deputații Partidului Comuniștilor se alătură cererii grupului parlamentar al Blocului ”Victorie”, care solicită demisia lui Igor Grosu | VIDEO

Deputații Partidului Comuniștilor susțin și s-au alăturat cererii grupului parlamentar al Blocului ”Victorie”, care solicită demisia președintelui Parlamentului, Igor Grosu. În acest sens a fost semnat un proiect privind destituirea din funcție a acestuia.

Întrun comunicat de presă, comuniștii au declarat că ”o persoană care face abuz sistematic de atribuțiile sale oficiale și încalcă toate legile posibile nu poate fi președinte al Parlamentului. Suspendarea ilegală a deputaților de la ședințe, presiunile asupra opoziției, comentariile incorecte după discursurile deputaților, închiderea microfoanelor sunt doar o parte din nelegiuirile pe care le comite constant.”

Comuniștii mai spun că demisia lui Igor Grosu nu este doar o doleanță a membrilor Blocului ”Victorie”, dar și a cetățenilor care gândesc la fel și reprezintă o necesitate vitală pentru Moldova.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, deputații grupului parlamentar ”Victorie” au cerut demisia președintelui Parlamentului Igor Grosu și au îndeamnat opoziția să susțină proiectele de hotărâri cu privire la inițierea procedurilor de revocare.

Membrii grupului susțin că motivele care stau la baza acestei inițiative sunt acțiunile ilegale ale șefului Legislativului, atunci când periodic deconectează microfoanele deputaților din opoziție sau când le-a interzis să participe la cinci ședințe plenare consecutive. Deputații vizați au protestat împotriva ultimei decizii și, cu toate că hotărârea ar fi trebuit să fie suspendată, pentru că fusese contestată, serviciul de securitate nu le-a permis să participe la ședință.

În semn de protest față de încălcarea drepturilor opoziției, și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședințele. Anterior, Asociația Promo-LEX a remarcat în repetate rânduri, în rapoartele sale, încălcările comise de majoritatea de de la guvernare, nerespectarea drepturilor opoziției și reglementările parlamentare, inclusiv, adresarea de insulte de către Președintele Igor Grosu, calificând acest comportament ca fiind inadmisibil.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE