20.2 C
Chișinău

Nivelul apei în râurile din Moldova scade. Cetățenii sunt îndemnați să consume rațional apa

Cetățenii sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă. Îndemnul vine din partea Ministerului Mediului, în legătură cu avertizarea hidrologică emisă de către meteorologi, transmite Realitatea.MD.

Cele mai afectate sunt râurile Botna, Vilia, Draghiște și Cubolta, la fel este afectat și râul Prut, Răut și afluenții săi. De asemenea, ape mici se atestă și în râurile Căinari, Ciulucul de Mijloc și Ciulucul Mic.

„Cetățenilor li se recomandă să utilizeze apa strict pentru necesitățile vitale, casnice și menajere. Activitățile gospodărești, cum ar fi: udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor, aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc, să fie evitate în această perioadă. De asemenea, cei care folosesc resursele de apă pentru irigare (producători agricoli) să utilizeze apa rațional, să practice irigarea pe timp de noapte pentru a diminua procesul de evaporare a apei”, transmite Ministerul.

Amintim că meteorologii au emis pentru astăzi, 11 iulie, Cod roșu și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor ajunge până la +40°C.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE