25.5 C
Chișinău

Reacția Președintelui Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, după perchezițiile la sediul formațiunii de la Comrat: CNA îndeplinește ordinele PAS și ale Maiei Sandu | VIDEO

Președintele Partidului ”Șansă” a venit cu o reacție în urma perchezițiilor care au avut loc în dimineața zilei de 9 iulie, la Comrat. Alexei Lungu susține că ofițerii CNA au asaltat biroul formațiunii pe care o conduce la ordinele reprezentanților partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate și a președintelui Maia Sandu.

„Este evident că președintele și partidul de guvernământ sunt disperați. Pentru că blocul „Victorie” chiar muncește, nu își roade pantalonii, spre deosebire de Sandu-PAS. Respingem categoric acuzațiile aduse colegilor noștri din Comrat. Aceste acuzații sunt nefondate și false. În hotărârea CNA se menționează că este strict interzis să critici autoritățile sau, mai degrabă, să spui adevărul despre acestea. Orice critică egalează o persoană cu un trădător. Iar dacă ieși să protestezi sau să te întâlnești cu oameni care gândesc la fel, ești un trădător al Patriei. Iată așa sunt ei, oamenii din PAS, care inventează aceste reguli și în același timp strigă la fiecare colț despre integrarea europeană cu principiile respectării drepturilor omului și democrației. Dar oricât s-ar strădui Sandu și cu ai săi ”vis-a-vis”, blocul „Victorie” va continua să acționeze în interesul Moldovei și al fiecărui cetățean al țării noastre”, se arată într-o postare publicată pe Telegram de liderul Partidului „Șansă”.

Am solicitat un comentariu de la Centrul Național Anticorupție, dar purtătorul de cuvânt al instituției, Angela Starinschi, ne-a spus că nu comentează cele menționate de Lungu. La fel, și purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas, dar și reprezentanții serviciului de presă al Președinției ne-au spus că nu comentează declarațiile președintelui Partidului „Șansă”.

Amintim că, marți, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori în urma mai multor percheziții ce au avut loc la Comrat, la sediul organizației teritoriale a Partidului „Șansă”. Potrivit unui comunicat al CNA, perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar de finanțare ilegală, spălare de bani și falsificare a rapoartelor financiare.

CNA anunță că în urma a 17 percheziții efectuate la 6 figuranți pe dosar au fost ridicate sume de bani în lei și valută străină, purtători de informații și zeci de carduri bancare. Cu toate ca în comunicatul CNA nu a fost indicată suma depistată, judecând după pozele publicate, aceasta nu este însemnată.

Cele șase persoane au fost reținute pentru 72 de ore în izolatorul Inspectoratului de Poliție Cahul.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE