13.9 C
Chișinău

Au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Șapte cetățeni străini, expulzați

Șapte cetățeni străini au fost expulzați din R. Moldova după ce au încălcat termenul de ședere pe teritoriul statului nostru, anunță Inspectoratul General al Migrației. Potrivit instituției, acestora le-a fost aplicată interdicția de intrare în R. Moldova pentru un termen de cinci ani, transmite Deschide.MD.

Sursa citată menționează că este vorba 5 bărbați și 2 femei, cetățeni ai Nepalului și Indiei, cu vârsta cuprinsă între 22 și 40 ani, care aveau viza de intrare în Republica Moldova expirată. Străinii intenționau să tranziteze teritoriul statului și să ajungă în Ucraina.

Până la îndeplinirea măsurilor de îndepărtare a străinilor de pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele au fost luate în custodie publică și plasate în Centrul de plasament temporar al străinilor al IGM.  În privința acestora a fost dispusă măsura de siguranță – expulzarea cu aplicarea interdicției de intrare în Republica Moldova pentru un termen de 5 ani”, se arată în comunicat.

De la începutul anului 2024, peste 80 de străini aflați în ședere ilegală și luați în custodie publică au fost depistați de inspectorii IGM. Cei mai mulți dintre aceștia fiind cetățeni ai Indiei, Nepalului și Bangladeshului.

Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura luării în custodie publică sunt traversarea ilegală a frontierei de stat, încălcarea regulilor de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și nerespectarea deciziei de returnare de pe teritoriul statului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE