21.6 C
Chișinău

„Un simbol al familiei, iubirii și fidelității”. Sculptura urbană „Inima Îndrăgostiților” oferită în dar de către Evghenia Guțul și echipa lui Ilan Șor pentru locuitorii satului Etulia, localitatea de baștină a Bașcanului | VIDEO

Locuitorii satului Etulia din UTA Găgăuzia, localitatea de baștină a guvernatorului, au primit în dar o instalație de arhitectură urbană, intitulată „Inima Îndrăgostiților”. Gestul a venit din partea bașcanului Evghenia Guțul, în ajunul zilei familiei, a iubirii și fidelității. Potrivit guvernatorului, proiectul a fost implementat cu fonduri extrabugetare, cu sprijinul lui Ilan Șor și este o contribuție la dezvoltarea familiei pentru săteni.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Un astfel de proiect este unic nu numai în UTA Găgăuzia, dar și în Republica Moldova. Vreau să-i mulțumesc lui Ilan Șor pentru acordarea suportului financiar pentru a oferi bucurie sătenilor și oaspeților noștri”.

În semn de recunoștință pentru toate schimbările spre bine care au avut loc în ultima perioadă în satul lor, copii din localitate au pregătit un program festiv.

Sătenii i-au mulțumit bașcanului și echipei sale pentru noua atracție. Ei au remarcat că respectul pentru tradiții, credința ortodoxă, stima față de bătrâni stau la baza componentei spirituale și morale a poporului găgăuz.

„În primul rând, vreau să mulțumesc Evgeniei Alexandrovna pentru un obiect de artă atât de minunat care a fost ridicat aici, în centrul satului. Desigur, este de o mare importanță pentru sat. Sper din tot sufletul că vom avea o mulțime de cupluri tinere, pentru care acest obiect de artă va sta la temelia familiei, a iubirii, a întâlnirilor. Suntem foarte bucuroși că acum există un loc unde ne vom putea întâlni cu familia și prietenii, vom putea sta cu copiii și vom putea face poze”.

„Aceasta este inima Găgăuziei. Este foarte plăcut că Evgenia Aleksandrovna și echipa ei au făcut toate acestea. Este foarte frumos că aceasta este concetățeanca noastră. Odată cu venirea ei în Găgăuzia s-au făcut multe. Suntem încântați să o întâlnim astăzi aici și cred că totul va fi bine. Tot ce a început ea sunt lucruri foarte bune și vor fi duse la bun sfârșit”.

„Sigur că este plăcut când satul se transformă și locul a fost ales perfect, aici este un parc, toți vin aici și se odihnesc – copii, maturii vin seara”.

Primarul localității susține că acest proiect oferă o oportunitate de socializare și relaxare pentru săteni și vizitatori.

NATALIA POPOVA, primarul satului Etulia: „În numele tuturor locuitorilor satului, vreau să-mi exprim profunda recunoștință față de bașcanul Găgăuziei, Evgenia Alexandrovna, pentru un obiect de artă atât de frumos. Acum, cuplurile noastre căsătorite, tinerii, îndrăgostiții, copiii vor avea unde își petrece timpul liber. Acesta va fi deja un adevărat simbol al satului”.

Bașcanul Evghenia Guțul a dat asigurări că, în lopcalitate, vor continua să fie implementate și alte proiecte de infrastructură.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Acest proiect este doar un început în satul nostru. După cum știți, foarte curând vom începe realizarea proiectelor de infrastructură. Vom repara drumurile, trotuarele, vom merge pe fiecare stradă. Nu sunt vremuri deloc ușoare pentru noi, dar vom găsi posibilități pentru a realiza tot ce am promis acum un an”.

Anterior, în Etulia a fost inaugurat un teren modern de joacă pentru copii, dar și o zonă pentru plimbări. Totodată, în sat, a fost finalizată și reabilitarea unei zone pietonale de 650 de metri lungime, iar trotuarul de pe strada centrală din comună a fost complet renovat. Amintim că, în campania electorală, Ilan Șor și-a anunțat susținerea pentru Evghenia Guțul și a promis locuitorilor Găgăuziei investiții de jumătate de miliard de euro, pentru a transforma Autonomia într-un plai de vis.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE