21.6 C
Chișinău

Ședința în dosarul Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan a fost din nou amânată. Consilierul bașcanului Găgăuziei: Puterea face tot posibilul ca să tărăgăneze activitatea echipei noastre | VIDEO

A fost amânată din nou ședința de judecată în dosarul în care bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și activista blocului „Victorie” Svetlana Popan sunt acuzate de acceptarea finanțării din partea unui grup criminal organizat. Magistrații au decis să lase examinările pentru 11 iulie în urma solicitării avocaților, care au argumentat că trebuia să se prezinte la o altă ședință desfășurată simultan cu aceasta.

 

Și de această dată, simpatizanții bașcanului, susținătorii și membri ai Blocului ”Victorie” s-au adunat în fața judecătoriei Buiucani, unde au cerut dreptate și justiție corectă pentru Evghenia Guțul.

Și de data aceasta, în fața instanței au venit mai mulți polițiști și carabinieri. Consilierul șefului autonomiei găgăuze s-a arătat convins că Evghenia Guțul este purtată prin ședințe de judecată pentru a fi împiedicată să implementeze proiectele promise oamenilor din regiune.

IURII KUZNEȚOV, consilierul Evgheniei Guțul: „Vedeți că puterea face tot posibilul ca să tărăgăneze și să pună bețe în roate în activitatea echipei noastre. Bașcanul Găgăuziei, împreună cu echipa sa, lucrează doar pentru binele poporului, implementează proiecte care au fost promise înainte de alegeri și desigur, în pofida tuturor presiunilor, noi oricum vom câștiga și vom obține acele rezultatele pe care le merită locuitorii Republicii Moldova”.

Atât bașcanul cât și Svetlana Popan au mulțumit tuturor celor care au venit să le susțină și au declarat că acest proces este doar o modalitate de presiune politică din partea puterii.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Totul decurge atât de rapid, când omul într-adevăr comite infracțiuni deosebit de grave nu așa de rapid aceste dosare sunt audiate, dar dosarul Guțul, Popan și Tauber de parcă mai în fiecare zi, asta se face ca pentru mai repede să se ia o decizie și așa fac și cu opoziția ca să ne pedepsească, dar să ne pedepsească pentru ce, noi nu știm. Mulțumesc tuturor că ați venit, văd flagul Găgăuziei, Găgăuzia eu sunt alături de voi”.

SVETLANA POPAN, activist: „Vă mulțumim pentru susținere, de ieri până astăzi nu a trecut așa de mult timp, noi cu Evghenia Alexadrovna, dar și voi venim aici ca la muncă. Din păcate, în tempou accelerat, puterea cu ajutorul judecătorilor încearcă cât mai repede să lanseze mecanismul pedepsei, dar despre ce fel de pedeapsă și pentru ce, noi împreună cu Evhenia Alexandrovna nu înțelegem”.

La rândul lor, susținătorii bașcanului sunt încrezători în nevinovăția Evgheniei Guțul.

„Ei, pur și simplu, caută motive ca să mai mintă, ceea ce au mințit nu se leagă și ei ne fugăresc ca să facă oamenilor rău, cum altfel să ne gândim? Lor le este frică de adevăr și le este frică să recunoască”.

„Foarte trist că a fost amânată, dar noi oricum sperăm că următoarea ședință va fi cu succes pentru partidul nostru și personal pentru Evghenia Guțul”.

Am solicitat o reacție la aceste declarații și acuzații în adresa puterii, dar până la momentul editării reportajului purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas nu ne-a răspuns la mesaj. Amintim că, la mijlocul lunii aprilie, cauza penală în privința bașcanului Găgăuziei și a unei secretare din cadrul Oficiului central al fostului Partid Politic ”ȘOR” a fost trimisă în instanța de judecată.

Cele două sunt învinuite de acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral și partidului politic din partea unui grup criminal organizat, în calitate de complice. Ambele resping acuzațiile și califică dosarul drept unul politic. Anterior, instituțiile satului au declarat că nu execută comenzi politice, iar reprezentanții PAS susțin că nu se amestecă în înfăptuirea justiției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE