21.6 C
Chișinău

„Banii sunt prin buzunarele cuiva”, „Prețurile cresc, oamenii nu au ce mânca, unde pleacă acești bani?”. Miliardele de lei cu care se laudă exponenți puterii că le-au primit din fondurile europene, nu au fost resimține de cetățeni | VIDEO

Miliardele de lei cu care se laudă exponenți puterii că le-au primit în ultimii trei ani din fondurile europene nu au fost resimține de către oamenii de rând. Cel puțin, locuitorii capitalei cu care am discutat, spun că banii mai degrabă s-au furat decât au mers spre îmbunătățirea calității vieții.

„Banii ceia sunt prin buzunarele cuiva stau, în contul cuiva, eu nu vreau să spun la cine, că a veni și mă va mai aresta pe aici”.

„Nu se resimte, dar unde sunt banii nu se știe, în primul rând noi nu avem acces la așa informații și nu avem nimic din asta. Prețurile cresc, oamenii nu au ce mânca, dar unde pleacă acești bani?”.

Nici miliardul care a fost investit anul trecut în infrastructură și în renovarea drumurilor nu a fost resimțit de către locuitorii capitalei. Oamenii spun că drumurile la fel sunt cu gropi și deteriorate.

„Prin Chișinău îmi pare că drumurile sunt bune, pe alocuri, dar nu peste tot, sunt niște locuri unde sunt așa niște găuri că cazi, băltoace cu apă că nici nu poți merge. Sunt bune drumurile numai pe unde merg troleibuzele, dar pe unde nu merg drumurile sunt rele, toate sunt cu găuri, mai ales când plouă nu poți merge, nu poți trece”.

„Banii pe care îi primim, noi nu știm unde ei merg. La noi sunt foarte scumpe drumurile care le-a făcut domnul Spînu, acolo este o porțiune mică de drum, dar costă scump”.

Nici milioanele care s-au alocat pentru compensații nu au fost resimțite. Potrivit interlocutorilor, facturile au rămas la fel de mari, iar unii chiar și au rămas cu datorii.

„Acum stau acasă fără lumină, pentru că nu am reușit să achităm și mi-au deconectat lumina, ieri am spălat lenjeria de pat la fiica mea și tot la ea îmi încarc telefonul”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE