13.9 C
Chișinău

„Nu vom înainta un candidat partinic”. PSRM va susține candidatura fostului procuror general Alexandr Stoianoglo la alegerile prezidențiale | VIDEO

PSRM va susține candidatura fostului procuror general Alexandr Stoianoglo la alegerile prezidențiale din acest an. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Igor Dodon.

IGOR DODON, liderul PSRM: „PSRM nu va înainta un candidat partinic la aceste alegeri prezidențiale, PSRM nu va înainta candidatura președintelui partidului, Igor Dodon sau a oricărui alt membru de partid bine cunoscut în întreaga țară, ci vom susține un candidat apartinic, un candidat unic de compromis național în jurul căreia să fie posibilă consolidarea mai multor forțe de opoziție”.

La rândul său, Stoianoglo s-a declarat pregătit să intre în bătălia pentru funcția de șef de stat.

ALEXANDR STOIANOGLO, fost procuror general: „Eu nu sunt politician, în spatele meu nu stau proiecte politice, dar în același moment am capacitatea de a discuta cu multe figuri politice din țară, care între ei de mulți ani nu discută”.

Amintim că, Alexandr Stoianoglo a fost procuror general al Republicii Moldova din noiembrie 2019 până în octombrie 2021, când a fost suspendat, fiindu-i imputate cinci capete de acuzare, inclusiv abuz de serviciu și corupere pasivă. Fostul procuror general a pledat nevinovat, spunând că puterea se răfuiește cu el, acuzații respinse de exponenții guvernării. Pe unele dintre cauzele contestate, Stoianoglo a găsit dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ex-procurorul general a contestat și rezultatele evaluării performanțelor făcute de o comisie și i-a aplicat calificativul „nesatisfăcător”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE