14.4 C
Chișinău

Principalul aeroport din Milano va fi redenumit după numele fostului premier italian Silvio Berlusconi

Principalul aeroport din Milano, Malpensa, va fi redenumit după numele fostului premier italian şi om de afaceri Silvio Berlusconi. Anunţul a fost făcut de ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, scrie Digi24 cu referire la Reuters.

Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne în fruntea partidului său de centru-dreapta Forza Italia.

La o conferinţă care a avut loc în sudul Italiei, Salvini a spus că autoritatea aviației civile a aprobat o solicitare a regiunii Lombardia de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi.

„Având în vedere că decizia finală aparţine ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe”, a declarat Salvini, liderul partidului de dreapta Liga şi un apropiat al lui Berlusconi.

„În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetăţean milanez şi un mare italian”, a postat ulterior Salvini pe platforma de socializare X, alături de o fotografie cu Berlusconi şi aeroportul Malpensa.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE