12.7 C
Chișinău

Straie națională, spectacol al ansamblurilor folclorice și concert cu invitați speciali. Oaspeții și locuitorii municipiului Orhei au sărbătorit în parcul de distracții OrheiLand – „Ziua Națională a Portului Popular” | VIDEO

Îmbrăcați în straie naționale, pe ritmuri de muzică populară, dar și voie bună, atât oaspeții și locuitorii municipiului Orhei au sărbătorit duminică în parcul de distracții OrheiLand, „Ziua Națională a Portului Popular”. Evenimentul a început cu un târg al meșterilor locali, care au adus cu ei o gamă largă de creații.

„Acest prosop, această ie e cusută de mine personal și per general eu am cusut foarte multe costume la toți membrii formației noastre, nu aveam costume, am făcut și avem cu ce ne îmbrăca pe scenă, de a promova tot mai departe portul național. Cel mai important e că noi trebuie să respectăm portul, costumația și toate celelalte”.

Localnicii și oaspeții municipiului și ai raionului au avut ocazia să asiste la un spectacol extraordinar, oferit de ansamblurile folclorice.

De asemenea, participanții au cântat și dansat pe muzică populară, iau unii s-au prins într-o horă.

Cei prezenți ne-au spus sunt mândri că locuiesc în cel mai frumos și curat oraș și că pentru ei sunt organizate astfel de evenimente.

„În această zi pitorească pentru Republica Moldova ș pentru Orhei, vreau să felicit pe toată lumea care ține la valoare și la portul național și ne simțim foarte bine pentru că nu se uită și regiunea noastră Orhei, mereu șine cont de aceasta tradiție și face paradă și noi ne bucurăm și mereu suntem prezenți și ne simțim foarte bine, mulțumim frumos”.

„Aici e cel mai frumos oraș, cel mai curat oraș, cu cei mai educați oameni, copii, curățenia la noi în oraș e la nivel foarte, oamenii muncesc și sunt plătiți pentru munca lor, dar curățenia la noi e în primu rând, cum se zice ”curățenia e mama sănătății, așa că noi ne bucurăm că trăim în așa oraș”.

„În fiecare an sărbătorim, aici este frumos, cum a început vara, în fiecare duminică aici e frumos”.

„Sunt foarte bucuroasă și mulțumită că oamenii au parte de dispoziție de sărbătoare”.

Și copii au avut parte de distracție. Pentru ei au fost organizat master class-uri, acolo unde micuții și-au demonstrat abilitățile artistice.

Seara la OrheiLand a fost încununată de un concert de amploare, la care invitați speciali au fost cunoscuții interpreți Anatol Latisev și Doina Arsene.

Ziua Națională a Portului Popular la Orhei a fost marcată în acest an pentru a noua oară. Sărbătoarea a fost instituită pentru a păstra identitatea portului național, precum și pentru a promova tehnicile naționale și internaționale de confecţionare a portului popular.

Mai mult decât atât, din 4 iulie și pe tot parcursul verii, pe cei mici îi va distra circul italian Bonaccini. Buna dispoziție o vor asigura artiști de circ din Bulgaria, Italia, România și Grecia. Ei vor oferi reprezentații de gimnastică aeriană, acrobații spectaculoase, jonglerie și show-uri magice, la care intrarea va fi absolut gratuită.

Potrivit administrației Orheiland, din anul 2018 când a fost inaugurat, parcul de distracții, care este unul gratuit, a fost vizitat de milioane de oameni, din țară dar și de oaspeți din străinătate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE