25 C
Chișinău

Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia

Șase elevi din Chișinău, care au reprezentat Moldova la o olimpiadă de matematică în Turcia, au obținut medalii de argint, bronz și o mențiune de onoare. În total, la competiție au participat 135 elevi din 22 de țări, transmite NewsMaker.MD.

Pe 30 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, patru medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, care a avut loc în Antalya începând cu 25 iunie.

Medaliat cu argint este Daniel Tricolici, elev al liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Medaliile de bronz au fost obținute de Anastasia Corsac, Leahu Bogdan, Francu Andreea, elevi ai liceului teoretic „Orizont” din Chișinău, și Paulina Danu – elevă a liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Mențiunea de onoare a fost obținută de Dominic Viziru, elev al liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.

Potrivit Ministerului, la cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 135 elevi din 22 de țări, Republica Moldova a fost reprezentată de 6 elevi și 2 conducători: Ciumeico Alic – olimpic internațional, mun. Chișinău și Mogol Alexandru de la liceul teoretic „Spiru Haret”, mun. Chișinău.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE