12.7 C
Chișinău

Din 1 august, moldovenii vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie pentru a putea intra în Israel | VIDEO

Chiar dacă Moldova are regim fără vize cu Israel, din 1 august, cetățenii noștri vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie pentru a putea intra în acest stat. Asta după ce Tel Avivul a decis să introducă permisul ETA, disponibil pentru persoanele din Germania și SUA.

Ambasadorul Moldovei la Tel Aviv, Alex Roitman, a criticat introducerea noii măsuri, menționând că ”Sistemul va afecta călătorii moldoveni în Israel, mulți dintre ei fiind angajați de companii israeliene, și, de fapt, va conduce unilateral la încetarea regimului fără vize cu Republica Moldova de către Statul Israel”.

Misiunea diplomatică susține că Republica Moldova se simte obligată să impună un sistem similar de aprobare prealabilă pentru cetățenii israelieni.

„Măsurile reciproce vor afecta, de asemenea, mii de pelerini religioși care merg anual în Ucraina prin teritoriul Republicii Moldova. Detaliile și formatul acțiunilor ulterioare sunt în curs de examinare de către autoritățile moldovenești și vor fi comunicate la o etapă ulterioară”, precizează Ambasada, care mai menționează că țara noastră rămâne angajată în promovarea relațiilor bilaterale cu Statul Israel în spiritul respectului reciproc și al reciprocității și este pregătită să se angajeze în discuții și negocieri cu privire la această chestiune în beneficiul celor două țări și al cetățenilor acestora.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că în Israel se află aproximativ 20.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE