18.9 C
Chișinău

Cea de-a treia licitație de la Aeroport privind închirierea spațiilor comerciale va fi pusă pe pauză, după decizia Curții Constituționale | VIDEO

Anulată, anulată, sistată. Cea de-a treia licitație de la Aeroport privind închirierea spațiilor comerciale va fi pusă pe pauză. Despre asta a declarat șeful Agenția Proprietății Publice, Roman Cojuhari. Se întâmplă, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul lui Radu Marian cu privire la majorarea termenului de arendă a localurilor, aprobat de deputații PAS în luna mai.

Pentru ca termenul de închiriere a spațiilor aerogării să rămână totuși de cinci ani joi a fost publicat spre consultări publice un proiect de lege de reînoire a listei întreprinderilor nepasibile privatizării, a declarat șeful APP, Roman Cojuhari.

ROMAN COJUHARI, șeful APP: „Ieri a fost publicat spre consultări publice un proiect de lege de modificare a legii 121 și anume de reînoire a listei întreprinderilor nepasibile privatizării. În această listă se regăsește și AIC. Vom informa comisia despre acea inițiativă legislativă este acum în proces de avizare.
-Și atunci, rămâne termenul de trei ani de închiriere, nu de cinci?
-Nu. Condițiile licitații astăzi sunt de cinci ani. Dacă Întreprinderea Aeroportul Internațional Chișinău se va regăsi în lista bunurilor nepasibile privatizării, acest termen poate fi în continuare de cinci ani”.

Șeful APP a mai declarat că de la aproape o lună de când a fost anunțată o nouă licitație, nu s-a înscris nicio companie în concurs.

ROMAN COJUHARI, șeful APP: „Dat fiind faptul că licitația este organizată de către întreprinderea Aeroportul Internațional Chișinău, nu cunosc câte oferte sunt depuse la această zi, știu că ieri nu era depusă nicio ofertă”.

Amintim că după două tendere eșuate, Parlamentul a votat legea prin care Aeroportul Chișinău a fost inclus în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate, principalul scop al amendamentului fiind extinderea termenului de arendă al spațiilor comerciale de la 3 la 5 ani, a recunoscut atunci deputatul PAS, Radu Marian, autorul acestuia. Potrivit lui, prin respectiva modificare, autoritățile doresc să atragă mai mulți candidați interesați de localurile din Aerogară.

Mai mulți politicieni din opoziția parlamentară și cea extraparlamentară au criticat modul și condițiile de participare la tender, invocând că în spatele unor scheme și interese de la Aeroogară ar sta ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, acuzații respinse de către acesta.

Licitațiile de la Aeroport au intrat în vizorul procurorilor anticorupție, care însă, după o perioadă au declarat că nu există temei pentru pornirea unui dosar penal, dar care susțin că rămân a fi cu ochii pe ceea ce se întâmplă acolo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE