10.2 C
Chișinău

Scandal la Ștefan-Vodă, după vizita lui Dorin Recean. Reprezentatul cancelariei de stat din Ștefan-Vodă, deranjat ca a fost „filmat neautorizat” de Vasile Costiuc | VIDEO

Președintele partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost denunțat la poliție de reprezentatul Cancelariei de stat, Radu Bîrnă, care s-a arătat deranjat că este „filmat neautorizat” de politician.

Radu Bârnă a sunat la Serviciul Unic 112 să cheme poliția pentru a-i interzice lui Costiuc să filmeze în fața Consiliului raional. Incidentul ar fi avut loc după vizita premierului Dorin Recean la Ștefan Vodă.

Ulterior, Bîrnă a intrat în cabinetul său, iar Costiuc a făcut un apel către premierul Dorin Recean.

VASILE COSTIUC, președintele Partidului Democrația Acasă: „Domnule prim-ministru, dvs. aveți 10 minute de când ați ieșit din ședință de la consiliu. Aceștia vă reprezeintă în teritoriu? Cu aceștia vreți să faceți integrare europeană?”.

La scurt timp, Vasile Costiuc a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă.

După ce a dat explicații, Costiuc a fost eliberat. Ulterior, întro intervenție live, el a declarat că cazangeria grădiniței din Ștefan Vodă ar fi ajuns ilegal în proprietatea lui Radu Bîrna. Acesta a prezentat și documente care ar confirma cele menționate.

VASILE COSTIUC, președintele Partidului Democrația Acasă: „Cum a ajuns cazangeria în proprietatea și vă arăt și documentul și iată aici este gard. Băiatul și-a îngrădit tot. Bîrnă, reprezentantul Cancelariei, care a scris plângere la poliție. Iată aici e cazangeria luată și aici e drumul de acces pe unde trebuia să treacă pompierii, urgența la grădiniță și în spate era intrarea de serviciu la grădiniță. Iată aici este tot terenul luat de Radu Bîrnă, reprezentantul Guvernului, aici este jumătate de hectar. Reprezentanții PAS în teritoriu cum este Radu Bîrnă fac ce vor”.

Am încercat să luăm legătura cu Radu Bîrnă, dar acesta avea telefonul deconectat. Purtătorul de cuvbânt al Guvernului ne-a spus că nu comentează situația. Daniel Vodă a mai menționat că a discutat cu Vasile Costiuc, fără a oferi alte detalii. Am solicitat un comentariu și de la purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, dar la momentul redactării materialului, Adriana Vlas nu ne-a răspuns pentru o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE