26.2 C
Chișinău

„Se face intenționat”. Primarul de la Boldurești care a lovit mortal un copil de 14 ani, adus în fața magistraților: Ședința pe caz a fost amânată | VIDEO

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, suspectat că a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani din aceeași localitate și apoi a fugit de la locul accidentului, a fost adus miercuri în fața magistraților la a doua ședință. Dar și aceste audieri au fost amânate pentru o altă zi.

Procurorul pe caz Alexandru Botnari consideră că cererile de amânare de fac intenționat și anume pentru ca inculpatul să se eschiveze de la pedepasă.

ALEXANDRU BORNARI, procuror: „Într-adevăr, a fost admisă cererea avocatului de amânare a ședinței preliminare. Instanța a considerat necesar ca să nu îi fie încălcate careva drepturi a inculpatului. Dar o să vedem cum o să evalueze mai departe lucrurile”.

Și avocatul familiei minorului accidentat mortal consideră că este o tergiversare. Dorin Podlisnic s-a arătat convins că și ședințele următoare vor fi amânate.

DORIN PODLESNIC, avocatul părții vătămate: „Noi considerăm că există temeiuri de a presupune că se tergiversează intenționat examinării prezente cauze ori este de obligație pozitiv a fiecărui participant de a se informa de a face cunoștiință cu materialele cauzei atunci când este finisată urmărirea penală și a nu se invoca asemenea tertipuri în mod repetat în instanța de judecată”.

În sală a fost prezentă și mama băiatului ucis. Copleșită de durere, femeia strângea la piept poza fiului său și nu a dorit să vorbească pentru presă.

Amintim că teribilul accident care a luat viața băiatului de 14 ani s-a produs în seara zilei de luni, 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, la intrarea în localitate. Șoferul a fugit de la fața locului și a fost reținut a doua zi după impact. Primarul pledează nevinovat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE