26.2 C
Chișinău

„Politicienii ar trebui să se abțină de la a da ordine sistemului de justiție”. Veronica Dragalin, a refuzat să se prezinte la audieri pe „cazul Tatianei Răducanu” | VIDEO

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a refuzat să se prezinte la audierile Comisiei juridice a Parlamentului pentru a oferi detalii despre investigațiile pornite pe „cazul Tatianei Răducanu”. Într-o scrisoare adresată președintei Comisiei, Veronica Roșca, făcută publică de Newsmaker, Dragalin a subliniat că „Procuratura este independentă de puterea legislativă, executivă și judecătorească, imixtiunea în activitatea acesteia fiind interzisă”.

„Vă comunic respectuos că nu pot da curs invitației de a mă prezenta în fața Comisiei Juridice. Procuratura este independentă de puterea legislativă, executivă și judecătorească, de orice partid politic sau organizație social-politică, precum și de alte instituții, organizații sau persoane. Imixtiunea în activitatea Procuraturii este interzisă”, se menționează în scrisoarea emisă de Veronica Dragalin Comisiei Juridice.

Tot acolo, șefa PA susține că instituția pe care o conduce a pus deja la dispoziție Parlamentului toate informațiile despre Tatiana Răducanu, iar dacă deputații au alte întrebări, le pot adresa în scris.

Totodată, Veronica Dragalin a spus că ”Procurorii pot oferi informații de interes public, dar aceasta nu înseamnă furnizarea de explicații sau justificări pentru decizia luată, sau clarificarea aspectelor procedurale referitoare la derularea cauzelor. Politicienii ar trebui să se abțină de la a da ordine sistemului de justiție, fapt reiterat de Curtea Constituțională” se mai spune în scrisoarea semnată de Dragalin.

Amintim că, fosta judecătoare și fosta membră a Comisiilor PreVetting și Vetting, Tatiana Răducanu și-a dat demisia la mijlocul lunii mai, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Tatiana Răducanu a negat acuzațiile.

Totodată, Platon și avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco au infirmat informațiile apărute. Ultimul spune că nu a comunicat cu Răducanu din 2014. Pe data de 13 iunie, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru investigarea unei presupuse acțiuni ilegale de corupere activă.

Potrivit informațiilor furnizate anterior de PA, în această cauză figurează Tatiana Răducanu. Comisia Pre-Vetting și-a exprimat speranța că acuzațiile aduse magistratului vor fi investigate minuțios, conform principiilor unui proces echitabil.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE