5.2 C
Chișinău

Veronica Dragalin îi răspunde lui Spînu despre dosarul construcției drumului Leova-Bumbăta: Procuratura decide când este sau nu cazul de a porni o urmărire penală | VIDEO

”Procuratura decide când este sau nu cazul de a porni o urmărire penală.” Declarația a fost făcută de şefa Procuraturii Anticorupţie la o emisiune de la TVR Moldova, cu privire la dosarului pentru construirea drumului Leova – Bumbăta. În acest context, Veronica Dragalin le-a recomandat miniștrilor “se se ocupe de ministerele pe care le conduc și să lase procurorii să-și facă meseria”.

VERONICA DRAGALIN, șefa PA: „Eu recomand ca miniștrii să se ocupe de ministerele pe care le conduc și să ne lase pe noi procurorii să ne facem treaba de procurori. Procuratura decide când este sau nu este cazul de a porni o urmărire penală. S-a făcut conform legii, vă asigur. Noi avem temei de a porni un dosar penal, de a investiga și dacă nimeni nu a încălcat legea nu are de ce să fie foarte deranjat sau stresat. O să ajungem la o concluzie legală și corectă când se clasează dosarul. Procuratura decide ce dosar să pornească, ce dosar să trimită în judecată și cum am menționat la început, noi no vom fi influențați, inclusiv de comentarii din partea miniștrilor”.

Declarația lui Dragalin vine după ce săptămâna trecută, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, le-a recomandat procurorilor anticorupție să se ocupe de hoți, dar nu să ancheteze cum se construiește un drum. Reacția oficialului vine după ce șeful-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a anunțat că un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire în cauza penală privind gestionarea frauduloasă a construcției drumului Leova-Bumbăta.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Îmi pare rău că procurorii se expun pe cât costă sau cum este construit un drum. Ar fi bine să se ocupe de hoți și nu pe cum se construiește un drum. Iar dacă au anumite suspiciuni sau anumite probe – să le facă publice, să explice la oameni de ce au făcut anumite lucruri. Păcat că procurorii vorbesc lucruri pe care nu pricep. Sunt ingineri, sunt specialiști care pricep un pic mai bine decât procurorii, în acest sens. Atunci când faci o acuzare, este bine că faci acuzarea şi dai detalii, dai probe. Or, ce văd eu acum, scuzați-mă, nu văd nimic. Eu, până ce, din ceea ce cunosc, pentru că nu am fost solicitat, nu am fost întrebat, nu văd niciun motiv pentru tot ceea ce fac ei”.

Procuratura Anticorupție a mai făcut cercetări ce vizează o instituție aflată în subordinea ministrului Spînu. Este vorba despre licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău.

Ancheta a încetat la un timp după ce președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că Andrei Spînu muncește mult și nu ar avea interese ascunse cu „Lagardere Travel Retail, compania franceză, despre care se spunea în spațiul public că ar fi favorită în concurs.

În ceea ce privește, construcția drumului de acces al punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, lucrările au început în toamna anului 2022. Inițial, costul total al proiectului a fost estimat la 250 de milioane de lei. Dar cu timpul cheltuielile au crescut cu 30 de milioane. La sfârșitul anului trecut, Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pentru „abuz în serviciu” împotriva unor funcționari din conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, iar obiectul investigației îl constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta. Șefa Procuraturii Anticorupţie Veronica Dragalin a anunțat recent că șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor are statut de învinuit. În reacție, acesta a respins acuzaţiile şi a declarat că la mijloc, de fapt, ar sta interese ascunse ale unor persoane, fără a oferi detalii.

Anterior, la o emisiune în platoul postului N4, primarul orașului Leova, Alexandru Bujoreanu, a cerut președintelui Maia Sandu să-l oblige pe ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu să facă publice contractele de construcție a drumului Leova-Bumbăta și anexele cu toate semnăturile. Edilul a spus că această arteră, care face obiectul unei urmăriri penale a Procuraturii Anticorupție, ar putea deveni „primul muzeu al corupției în aer liber” din Republica Moldova. Sandu nu a reacționat, deocamdată, la această solicitare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE