17.7 C
Chișinău

Terenurile de fotbal din capitală pun în pericol viețile copiilor!

Mai mulţi locuitorii ai Capitalei spun că terenurile de fotbal pun în pericol viețile copiilor. Oamenii se plâng că acestea nu sunt amenajate corespunzător, iar porțile de fotbal se pot prăbuși și strivi în orice moment pe cineva. Locatarii de pe strada Sucevița, sectorul Buiucani spun că stau cu această frică zi de zi.

– Sunt foarte rupte, sunt foarte avariate, sunt periculoase pentru copii. Necesită o reparație capitală și suntem în așteptare. Locuiesc aici de trei ani și de trei ani este în situație avariată. Este o problemă foarte mare pentru acest cartier.
– Aici este periculos să te joci. Copii mei nu se joacă aici, se joacă străini, dar mie îmi este jale, ei sunt copii, ei vor să alerge, să sară, dar unde?
– Vrem să mergem spre Uniunea Europeană, dar în asemenea situații nu ne vom duce. Nimeni nu vrea să facă nimic. Tuturor le este indiferent și nimeni nu face nimic.

Situații similare am găsit și în sectorul Rîșcani al capitalei, dar și la Ciocana, unde porțile de fotbal, dar și panourile de baschet sunt într-o stare dezastruoasă, spun oamenii de acolo.

– Este strașnic. Trebuie ceva de făcut. Nu este singurul stadion de așa fel, ele sunt prin toate ogrăzile așa. Ei repară câte unul, îl filmează frumos și spun că totul este în regulă, dar foarte multe stadioane stau părăsite.
– Autoritățile trebuie să atragă atenția la această problemă.

Am încercat să aflăm de la Primăria capitalei dacă se preconizează în următoarea perioadă renovarea terenurilor de fotbal, dar deocamdată nu am primit un răspuns. Nici reprezentanții Preturii Buiucani nu ne-au răspuns la apeluri. Menționăm că, în ultima perioadă au avut loc mai multe situații grave și chiar tragedii provocate de porțile de fotbal. În luna martie a acestui an, un copil de șapte ani din raionul Sângerei a fost rănit grav după ce o astfel de construcție a căzut peste el. A fost transportat în stare critică la Institutul Mamei și Copilului din capitală, unde medicii au reușit să-l salveze.

Un băiat de 15 ani, din Chișinău, a fost însă mai puțin norocos. El a murit în luna mai a anului trecut după ce o poartă de fotbal i-a căzut de-asupra. Cu o jumătate de an înainte și-a pierdut viața la doar 16 ani și un băiat din Orhei, fiind zdrobit, la fel, de o poartă de fotbal. Recent, la Tiraspol, un băiat de 11 ani a fost rănit după ce un panou de baschet a căzut peste el. Incidentul a avut loc în curtea unei case. Băiatul a fost transportat la spital, unde i s-a diagnosticat traumatism cranio-cerebrală, comoție și o leziune oculară.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE