10.5 C
Chișinău

Cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare, fermierii anunță că reiau protestele de amploare la Bruxelles. Care e motivul | VIDEO

Cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare care vor avea loc perioada 6-9 iunie, fermierii anunță că revin cu tehnica agricolă să protesteze la Bruxelles. Despre asta anunță portalul g4media.ro.

Sindicatele din Franța și Spania îndeamnă fermierii să blocheze granița pentru a solicita îmbunătățiri în ceea ce privește prețul combustibilului, condiții economice favorabile pentru producție și export în comparație cu competitorii din alte țări, dar și standarde mai riguroase pentru produsele importate în Europa.

Presa străină scrie că, agricultorii sunt pregătiți să invadeze străzile platoului Heysel, din cartierul Laeken, pentru o maxi-demonstrație împotriva politicilor UE organizată de asociația olandeză Farmers Defence Force cu sprijinul mai multor lideri politici europeni ultranaționaliști.

În total, sunt așteptate peste cinci mii de vehicule agricole din Olanda, Belgia, Germania, Polonia, România, Italia și Spania.

Protestul va porni începând cu ora 6 dimineața, la care se vor aduna fermieri, crescători și reprezentanți ai formaţiunilor de ultra-dreapta. Demonstrația s-ar putea extinde deși într-o formă mai limitată și în zona instituțiilor UE, care a fost deja incendiată de mai multe ori în ultimele luni.

Poliția belgiană a emis o notă prin care avertizează cu privire la „posibile întreruperi în trafic”, sfătuind populația să folosească transportul în comun.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE