20.2 C
Chișinău

Un vicepretor nu a putut explica de unde are cu 300 mii lei mai mult decât a câștigat oficial: ANI cere pedepsirea funcționarului

Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința unui vicepretor în perioada 20 martie 2016-18 mai 2023, subiect al declarării averii și intereselor personale, transmite Unimedia.INFO.

„Inspectorul de integritate a constatat, în anul 2019 la 22.07.2019, o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime totală de 304 429 lei între averea dobândită și veniturile obținute pentru aceeași perioadă de către persoana supusă controlului și membrii săi de familie.

Aceasta nu a făcut uz de dreptul său de a lua cunoștință cu materialele dosarului și nu a prezentat punctul său de vedere și acte justificative.

Cauza se va transmite în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea, inspectorul a dispus încetarea mandatului, a raporturilor de muncă sau de serviciu în condițiile legii.

Persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare. Aceasta va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică”, se arată în comunicatul emis de Autoritatea Națională de Integritate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE