32.7 C
Chișinău

Vântul puternic a produs pagube în capitală: Mai mulți copaci au căzut peste mașini, trotuare și gherete | VIDEO

Vântul puternic din weekend a făcut pagube în Capitală. Mai multe crengi și chiar copaci au căzut peste mașini parcate în curțile blocurilor, drumuri și trotuare. Poliția a anunțat că a intervenit în cinci cazuri în care automobilele au fost distruse, iar Primăria Capitalei a declarat că serviciile municipale au lucrat în teren, pe mai multe străzi din oraș.

Directorul ”Spații verzi”, Tudor Gîrbu a declarat șa ședința direcțiilor Primăriei că șoferii au fost atenționați să nu-și parcheze automobilele sub copaci. El nu a pomenit însă nimic despre obligația serviciului pe care-l gestionează de a curăța copacii căzuți, când a avut loc ultima intervenție și cum s-a făcut că pomii totuși sau rupt.

TUDOR GÎRBU, directorul ”Asociație de gospodărire a spațiilor verzi”: „Pe două adrese a căzut arborele pe unu este vorba de strada Mateevici, peste un automobil. Cauzele sunt clare că a fost intensificare de vânt și doi, ce ține de prejudiciu, urmează ca expertiza la care se va adresa proprietarul de automobil să ne prezinte acele pagube. Un alt caz de cădere a arborilor și la fel arbore verde a fost pe strada Independenței 14/1, unde un arbore masiv a căzut în preajma unei gherete. Celelalte cinci adrese au fost căderi de arbori peste… au căzut neesențial, afectând la strada 31 Dimo a afectat o bancă, asta noi cu forțele proprii o vom repara. În rest, acele căderi nu au prejudiciat careva bunuri”.

Și Poliția nu a făcut decât să atenționeze, duminică, șoferii cu privire la avertizarea de vânt puternic.

”Fiți atenți unde vă parcați mașinile, dacă este necesar să ieșiți, fiți prudenți la obiectele instabile din jurul vostru. Informăm că la moment sunt înregistrate deja cinci cazuri de crengi și copaci rupți, care au căzut peste mașinile parcate în curțile blocurilor de locuit din mai multe sectoare ale capitalei. Mijloacele de transport au fost deteriorate parțial. Persoane traumatizate nu au fost înregistrate”, se spune într-un comunicat.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi vreme instabilă, cu ploi de scurtă durată în toată țara.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE