28.3 C
Chișinău

PCCOCS, despre italianul condamnat în Moldova pentru abuz sexual: Despre caz s-a aflat când el și un complice au fost bătuți de o potențială victimă | VIDEO

Un italian a fost condamnat la peste 15 ani închisoare pentru că a abuzat sexual șase copii din Nordul Moldovei. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul „Nord”. Potrivit instituției, individul, alături de un complice, tot din peninsulă și care știa limba română, și-a început acțiunile ilegale în 2009 și le-au continuat până în 2011. Cei doi s-au oprit numai după ce au fost snopiți în bătaie de o potențială victimă, care învăța în internat.

Potrivit Judecătoriei Bălți, care a examinat probele prezentate de procurorii PCCOCS, în primele vizite întreprinse în Moldova în 2009, inculpatul și amicul acestuia aveau sub 60 de ani, iar unul dintre ei comunica cu victimele în limba română. Cei șase copiii și adolescenți pe care i-au abuzat aveau atunci vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Scopul declarat al vizitelor periodice ale acestora în Moldova era ajutorul pe care-l acordau familiilor sărace cu copii, precum și orfanilor. Prin urmare, copiii primeau de la agresori haine, alimente și bani cu sume ce variau între 200 și 800 de lei.

EMIL GAITUR purtătorul de cuvânt al PCCOCS: „Cei doi bărbați din Italia au fost reținuți de oamenii legii în 2017 când au revenit în Moldova. Ulterior, inculpatul a fost plasat în arest preventiv pentru 300 de zile, după care a continuat să fie cercetat la libertate așa cum expirase termenul legal de detenție preventivă, deși a fost obligat să se prezinte în fața autorităților de drept, acesta a părăsit Republica Moldova. Prin urmare, Chișinăul a anunțat în căutare internațională, iar căutarea l-a extrădat pentru ispășirea pedepsei de 15,6 ani închisoare în Moldova. În ceea ce privește pe al doilea individ din dosar, acesta continuă să fie căutat la nivel internațional”.

Acuzatorii de stat spun că indivizii au fost deconspirați de oamenii legii, după ce au fost agresați de către o potențială victimă dintr-un internat. Băiatul și prietenii săi s-au arătat indignați de intenția declarată de ajutorare a copiilor și abuzarea lor. La sosirea poliției și avocaților, însă, exploatarea sexuală a minorilor a fost dată în vileag. Potrivit PCCOCS, la percheziționarea apartamentului închiriat de către italian, oamenii legii au ridicat și imagini pornografice din 2017, în care apar copii. Prin urmare, și acest capăt de acuzare a fost inclus în pedeapsa pronunțată.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE