10.5 C
Chișinău

Noi detalii de la accidentul soldat cu decesul unui adolescent în Nisporeni: Imagini cu primarul care ar fi gonind cu mașina prin sat după tragedie și acuzații în adresa medicilor | VIDEO

Noi detalii de la accidentul care s-a soldat cu decesul unui adolescent în raionul Nisporeni. Avocatul părții vătămate a publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video de pe camerele de supraveghere surprinsă la scurt timp după tragedie, în care se vede o mașină care merge cu viteză mare, care, potrivit mamei băiatului, era condusă de primarul comunei Boldurești, acuzat în acest dosar. Avocatul edilului arestat a declarat pentru Canal 5 că nu poate comenta informațiile apărute în spațiul online și a precizat că nu știa nimic despre prezența unui astfel de filmuleț în dosarul cauzei. Menționăm că apărarea intenționează să depună și o plângere precum că ambulanța nu a sosit la timp la locul tragediei.

Avocatul familiei băiatului decedat a publicat pe rețelele de socializare imagini video de pe camerele de supraveghere în care se vede autoturismul implicat în tragicul accident produs în comuna Boldurești.

Dorin Podlisnik a declarat pentru Canal 5 că aceste imagini, precum și o conversație înregistrată cu operatorul serviciului de apel de urgență 112, i-au fost transmise de mama copilului.

DORIN PODLISNIK, avocat: „În înregistrarea video pe care a obținut mama copilului decedat de la niște vecini, ultima m-a comunicat că în ea se vede anume mașina care a lovit copilul și la volanul acestei mașini să ar fi aflat persoana care este la moment reținută și are calitate de învinuit în cadrul cauzei penale. A două înregistrare audio care mi-a fost prezentată de către mama copilului decedat în accident rutier este apelul la serviciul unic 112 unde solicită ajutoru și intervenția ambulanței. Ambulanța fiind de la distanță 12 aproximativ 14 km a venit din spusele mamei în decurs de 40-45 minute ceea ce este foarte strașnic și foarte grav”.

Avocatul primarului din Boldurești, Nicanor Ciochina, care este învinuit în acest dosar și a fost arestat pentru 30 de zile pe 23 februarie, a comentat imaginile video apărute.

DUMITRU BULIGA, avocat: „Eu în general n-am avut acces la asemenea mijloace de probe care sunt publicate în mediu online, respectiv eu nu pot oferi comentarii față de conținutul acestora. Pe cale de consecință сonsider dacă asemenea mijloace de probe există în cadrul cauzei penale și cineva l-a divulgat, acele persoane sunt pasibile răspunderii penale pentru a divulga datele urmăririi penale”.

Centrul Național de Asistență Medicală Prespitalicească a declarat pentru Canal 5 că la Dispeceratul comun de urgență a parvenit apelul despre accident la ora 20:59, iar mașina cea mai apropiată de locul incidentului a ajuns la fața locului la ora 21.32, după ce a parcurs o distanță mai mare de 28 km. Ulterior, au mai fost primite două apeluri și s-a luat decizia de a trimite un vehicul suplimentar la locul accidentului, care a ajuns la ora 21:37. Cu regret însă, medicii au constatat decesul copilului și au acordat asistență celor aflați la fața locului.

La mai bine de două săptămâni de la producerea tragediei, ministrul de Interne evită să spună dacă fratele primarului, Grigore Ciochină, care este procuror șef-adjunct al Procuraturii Nisporeni, lar fi ajutat să ascundă urmele infracțiunii, așa cum au scris anterior jurnaliștii de la Pulsmedia.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: „– Voiam să întreb dacă a fost stabilit rolul procurorului din Nisporeni, în denaturarea probelor în cazul fratelui său Nicanor, și care a fost acesta?
– Este inițiat dosarul penal și multe detalii nu pot să vă dau pentru a nu prejudicia. Vom veni cu detalii ulterior, când vom avea acces și vom avea acces de a difuza aceste informații”.

Procurorul Grigore Ciochină nu a răspuns deocamdată acuzațiilor care i-au fost aduse. Canal 5 a încercat să obțină un comentariu de la el și a apelat la Procuratura din Nisporeni, dar reprezentanții instituției ne-au spus că acuzatorul nu este pe loc în acel moment și au promis că îi vor transmite mesajul nostru. Deocamdată însă el nu a venit cu o reacție.

Anterior, CSP a spus că în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

De menționat că, luni, Curtea de Apel Chișinău a respins apelul avocaților lui Nicanor Ciochină pentru eliberarea acestuia din arest preventiv.

Amintim că, pe 23 februarie, primarul comunei Boldurești, care, a ocupat anterior funcția de comisar al Poliției din Nisporeni, a fost arestat pentru 30 de zile. Avocatul său a spus atunci că nu există încă nicio dovadă a vinovăției clientului său. Procurorii au susținut însă că există suficiente probe și că suspectul ar trebui să fie în arest pentru că există riscul de a se eschiva de la răspundere.

Accidentul în care a fost ucis un copil de 14 ani a avut loc în 19 februarie. Şoferul a fugit de la fața locului. Două zile mai târziu a fost încătușat edilul de Boldurești Nicanor Ciochină care s-ar fi aflat la volanul mașinii de serviciu.

Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a încercat să ascundă urmele tamponării, fiind ajutat de un stomatolog, reținut şi el, dar şi de fratele său, care este șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni. CSP anunța atunci că s-a autosesizat. Potrivit apărătorului părții vătămate, vinovatul de săvârșirea accidentului care s-a soldat cu decesul unei persoane riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE