6.6 C
Chișinău

Un șir de instituții, printre care și SIS, vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere din trafic. Care este scopul | VIDEO

SIS, CNA și ARBI vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere din trafic. Prevederea este inclusă într-un proiect de hotărâre de Guvern, care spune că accesul va fi in regim online, fără a avea acces la datele inregistrate de sistem in scopul prelucrarii sau modificarii acestora. 

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale va primi statut de utilizator al sistemului de monitorizare a traficului, reieșind din împuternicirile pe care le are sa efectueze investigatiile financiare paralele, precum si sa indisponibilizeze bunurile infractionale, scrie Bizlaw.

În cazul în care modificările vor fi aprobate, acestea urmează a intra în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial. Și asta pentru că SIS, CNA și ARBI au nevoie să utilizeze Sistemul informational in procesul de prevenire si combatere a actiunilor care afecteaza securitatea statului, combatere a coruptiei si actelor conexe coruptiei, precum si recuperare a bunurilor infractionale.

În prezent, acces la camerele video din trafic au angajatii din cadrul Serviciului Tehnologii Informationale, Inspectoratului General al Politiei, altor autoritati administrative din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, precum si din cadrul Serviciului Protectie si Paza de Stat, carora le revin atributii in domeniul de asigurare a ordinii publice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE