5.5 C
Chișinău

Președinția explică selecția jurnaliștilor pentru consultările privind referendumul UE: Canal 5 nu a fost invitat, deși se clasează în TOP-ul preferințelor telespectatorilor | VIDEO

Președinția Republicii Moldova a venit cu explicații despre modul în care sunt selectați jurnaliștii care au fost la întâlnirea organizată de către șefa statului în ianuarie, legată de consultările cu privire la organizarea referendumului de aderare la UE. Primii la masa de discuții fiind invitați un grup de jurnaliști, experți din societatea civilă și formatori de opinie.

Într-un răspuns oferit pentru postul nostru de televiziune, instituția prezidențială menționează că au fost chemați doar cei care „respectă normele de etică și deontologice ale jurnalistului, dau dovadă de profesionalism și reprezintă instituții media care promovează standarde înalte de jurnalism și au cote mari de audiență.”

Administrația Maiei Sandu nu a dat nume celor care au fost prezenți, dar anterior, Telegraph Moldova, a scris că la consultările din 25 ianuarie au participat reprezentanții ai redacțiilor TVR Moldova, DW Moldova, Ziarul de Gardă, ProTV, Realitatea TV, Jurnal TV, TV8, Vocea Basarabiei și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale PROMO-LEX, Institutul pentru Politici şi Reforme Europene, Expert-Grup. Postul nostru de televiziune nu a fost invitat la consultări.

Ținem să precizăm: Canal 5 nu are sancțiuni pentru încălcarea articolelor Codului Audiovizualului privind informațiile corecte sau dezinformarea. În ceea ce privește ratingurile, postul nostru de televiziune s-a clasat în mod constant pe locul doi în rândul popularității telespectatorilor de mai bine de trei luni, potrivit datelor oficiale al companiei AGB, cu mult înaintea canalelor menționate ca fiind permise să participe la întâlniri.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE