22.2 C
Chișinău

Președintele CSP cere demisia uneia dintre membrele Consiliului, după scandalul cu concursul de șefie a Procuraturii Generale: În caz contrar, eu voi pleca | VIDEO

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, îi recomandă membrei CSP, Olesea Vîrlan, să-și depună cererea de demisie, în urma scandalului izbucnit în jurul concursului pentru șefia Procuraturii Generale. În caz contrar, Obadă spune că va demisiona personal. Declarația a fost făcută la platoul postului de televiziune TV8.

Olesea Vîrlan nu a comentat, deocamdată, solicitarea. Ea a recunoscut ieri că a greșit în privința unuia dintre candidați, fiind vorba de procurorul general interimar, Ion Munteanu, pe care l-a depunctat. Vîrlan spune că dacă nu s-ar fi strecurat anumite erori, punctajul candidatului ar fi trebuit să fie 8,5.

Ulterior, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general, motivul invocat de președintele Consiliului fiind o discrepanță semnificativă în punctajul acordat candidaților.

De cealaltă parte, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat tot pentru TV8 că decizia de anulare a concursului a fost una corectă și necesară. El s-a arătat ferm convins că a primit, din greșeală, 3,5 puncte în loc de 8,5 din partea membrei CSP, deși susține că nu are nicio problemă personală cu Vîrlan.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE