7.7 C
Chișinău

Parlamentul a denunțat alte trei acorduri încheiate pe platforma CSI: Printre acestea – acordul privind forțele colective de menținere a păcii | VIDEO

Parlamentul a denunțat alte trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente. Este vorba de Acordul cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității cu armament, tehnică, mijloace materiale, organizării activității de producție a întreprinderilor de reparații și lucrărilor de cercetări științifice și experimentale de construcție.

Potrivit Ministerului Apărării, denunțarea acordului reiese din lipsa de aplicabilitate și actualitate a acestuia, precum și din faptul că Republica Moldova nu interacționează în domeniile politico-militare în cadrul CSI.

Un alt document denunțat este Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii. Ministerul Apărării, susține că menținerea calității de membru al Republicii Moldova la acest acord este inoportună, deoarece țara noastră nu interacționează în cadrul CSI în domeniile politico-militare și nu a implementat de facto prevederile acestui acord.

Deputații au examinat și propunerea de denunțare a Acordului statelor membre ale Comunității Statelor Independente privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.

Denunțarea documentului este motivată de lipsa colaborării pe acest segment cu părțile contractante, precum și de faptul că SIS nu a beneficiat de prevederile acestui Acord, ceea ce face inoportună menținerea calității de stat membru al Republicii Moldova la Acordul vizat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE