22.2 C
Chișinău

Noi categorii de alocații pentru veteranii războiului de pe Nistru: „Pentru merite deosebite” vor fi remunerați cu 150 sau 300 de lei | VIDEO

Începând cu 1 martie curent, veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii, vor primi alocații pentru merite deosebite față de stat. Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege care prevede instituirea a două categorii de alocații. 

BORIS MARCOCI, deputat PAS: „Proiectul înaintat stabilește o alocație nominală în valoare de 300 de lei pentru persoanele decorate cu ordinul „Credință Patriei” de clasele I, II și III și o alocație în valoare de 150 de lei persoanelor decorate cu cruci sau medalii în timpul apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și celor decorați pentru vitejie în timpul de pace în Afganistan”.

Conform datelor statistice, numărul beneficiarilor în anul curent este de 460 de persoane decorate cu ordinul „Credință Patriei” clasa I, II, III și 1.126 de persoane decorate cu titluri onorifice, cruci sau medalii în timpul apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și celor decorați pentru vitejie.

Estimativ, sunt necesare mijloace financiare suplimentare de peste 2 milioane de lei pentru plata, până la finele anului 2024, a alocațiilor pentru veteranii războiului de pe Nistru. Documentul urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE