7.7 C
Chișinău

Funcționarii publici ar putea învăța limba engleză pentru integrare europeană: „Va ajuta scrierea proiectelor pentru fonduri de preaderare” | VIDEO

Funcționarii publici ar putea învăța limba engleză. Despre asta a anunțat secretarul de stat al Guvernului, Artur Mija în timpul dezbaterilor proiectului privind managementul resurselor umane. Potrivit lui, autoritățile planifică să creeze un program de studiu al limbii engleze pentru integrare europeană. 

ARTUR MIJA, secretarul general al Guvernului: „Este absolut clar că este mult mai ușor și mult mai benefic pentru cetățenii Republici Moldova dacă funcționarii noștri nu doar la nivel de funcții de conducere, dar inclusiv la nivel de execuție o să cunoască foarte bine limba engleză. Ne gândim la Guvern să facem un program centralizat, în care funcționarii să aibă posibilitatea să acceseze un curriculum specializat de engleză pentru integrare europeană”.

Potrivit lui Mija, funcționarii publici trebuie să știe la nivel avansat engleza pentru a facilita procesul de integrare europeană și pentru a fi capabili să scrie proiecte pentru fonduri de preaderare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE