22.2 C
Chișinău

„Furau automobile de lux din parcările aeroporturilor, în UE” Noi detalii despre cei 3 bărbați reținuți la Călărași | VIDEO

Trei bărbați din Călărași, suspectați că ar fi furat din Uniunea Europeană 11 automobile de model Range Rover, au fost reținuți de poliție. Potrivit forțelor de ordine, mașinile aveau anul de producere începând cu 2022 și erau sustrase din Italia, Franța și Monaco. În principal erau furate automobile parcate în aeroporturi.


După ce puneau mâna pe mașini, hoții le lăsau în Verona, Italia pentru 1-2 săptămâni, ca să evite deconspirarea furturilor de către poliție, iar apoi le modificau numărul de identificare al caroseriei.

Ca etapă finală, ei le vindeau clienților, iar pe altele le dezmembrau. În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, un dispozitiv de monitorizare a mașinii, precum și două automobile de lux folosite de bănuiți. Suspecții în acest caz au câte 29, 31 și 34 de ani.

În privința a doi dintre ei, la solicitarea PCCOCS, a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar în privința altuia – arest la domiciliu pentru același termen. Poliția precizează că activitatea infracțională a acestui grup s-a făcut în baza informațiilor operative, dar și în colaborare cu autoritățile din Italia.

Acum, oamenii legii fac cercetări pentru a vedea dacă bănuiții sunt implicați și în sustragerea altor automobile decât cele 11.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE